Tågtekniker/Svarvare till Öresundståg

Tågtekniker/Svarvare till Öresundståg

Mantena har fått förtroendet att utföra underhållet av fordonen i Öresundstågstrafiken från december 2020, och i samband med Mantenas etablering av verksamheten i ett av Nordens största underhållsavtal, behöver vi nu styrka vår organisation med kompetens och erfarenhet.

Öresundståg är det gemensamma tågsystemet mellan Sverige och Danmark för trafikering av tåg över Öresundsbron. Årligen sker över 25 miljoner resor med Öresundstågen i Sverige. Trafiken på den svenska delen upphandlades under 2019 och tilldelades SJ som operatör och Mantena som underhållare för en 8 årsperiod med möjlighet till ytterligare 2 års förlängning. Trafiken utförs med 111 tre-vagnars motorvagnar av typen X31 som tillsammans producerar 27,5 miljoner fordonskilometer per år.

Depån i Hässleholm är byggd för att kunna tillgodose allt behov av underhåll för samtliga fordon i Öresundstågssystemet. Den under 2020 färdigställda depån som ägs av Region Skåne och omfattar en verkstad med 10 spårplatser, reservdelslager, komponentverkstad, hjulsvarv, kombitvätthall och städplattformar. Totalt kommer ca 140 medarbetare ha sin arbetsplats i depån från verksamhetens start. Lokförare och Kundvärdar för trafiken kommer också att utgå från Hässleholm

Arbetsuppgifter
Du utför både mekaniskt och elektriskt arbete och gör bedömningar av det trafiksäkerhetsmässiga tillståndet hos fordonen av typen X31.

Kvalifikationer
Vi söker dig med gymnasieutbildning inom el, automation, industri eller fordonsprogram. Du bör ha något års erfarenhet från underhåll av fordon eller annan relevant erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du skall kunna läsa och förstå el-schema och mekaniska ritningar. Erfarenhet av tågunderhåll ses som en merit men du kan även ha jobbat inom bil, buss, industrielektriker eller annat tekniskt/elektriskt arbete. Intresse och erfarenhet av att jobba med växling av tåg och svarvning av hjul är meriterande. Du måste behärska svenska och engelska språket väl, både i tal och skrift. Vi ser att du har förmågan att tänka långsiktigt och kan se fordonets behov i sin helhet och tänka effektivt underhåll i det arbete du utför. Fordonsutbildning på fordonstypen får du hos oss.

Personliga egenskaper
Som person är du serviceinriktad, lösningsorienterad och ansvarstagande. Du har lätt för att samarbeta och trivs med att jobba i team. Noggrannhet och ordningssinne är en självklarhet hos oss. Då arbetet innebär trafikmässiga bedömningar och växling av fordon kommer du att genomgå en läkarundersökning i enlighet med Transportstyrelsens regler. Godkänd hälsoundersökning är ett krav för en eventuell anställning.

Vi erbjuder
Mantena kännetecknas av begåvade, engagerade medarbetare som arbetar varje dag för att se till att allt går som på räls, förr de resande – bokstavligen. Vi strävar efter att vara en harmonisk, attraktiv och trivsam arbetsplats med kunden i fokus. Vi jobbar med ständiga förbättringar och utveckling av verksamheten och individen, på så sätt att vi ska forstätta att vara Nordens mest nytänkande totalleverantör av underhållstjänster. Vi lever efter våra värderingar förtroende, effektivitet och innovation.
Tjänsten är en heltidstjänst med skiftschema.

Vi kommer att anställa till dessa tjänster i september, oktober, november och december 2020. Om du har önskemål på anställningsmånad ber vi dig att skriva det i din ansökning.

Är du den vi letar efter? Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Elisabet Granström
Telefon +46 702008769
Område Hässleholm
Yrkesroll Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://mantena.org/startsida/
Sista ansökningsdag 30 sept 2020 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Som specialister inom underhåll av järnvägsfordon för Mantena vidare en lång tradition järnvägsdrift i Norden. Vår kompetens sträcker sig från de största och tyngsta lokomotiven till de minsta och mest avancerade komponenterna. Mantenas huvudkontor ligger i Jernbanetorget 1 i Oslo, medan enheter och verkstäder för underhåll är fördelat på flera ställen i Norge och Sverige.

Vår kärnkompetens är kunskap och erfarenhet med utrustningen som ska underhållas, vår förmåga att leverera i rätt tid samt vår fokus på innovation. Vår ambition är att kontinuerligt stärka positionen som en nytänkande aktör i en framtidsorienterad bransch.