Föräldravikariat Underhållsplanerare

Föräldravikariat Underhållsplanerare

Mantena söker nu en underhållsplanerare till Hässleholmsdepån. Tjänsten är ett föräldravikariat som startar i maj och sträcker sig fram till 31 december 2021.

Arbetsuppgifter
Som Underhållsplanerare hos oss kommer din huvudsakliga uppgift vara att planera underhållet vi ska utföra på Öresundstågs fordon av typen X31. Du kommer att vara en viktig person i företaget, eftersom en väl genomförd planering är en förutsättning för en effektiv underhållsverksamhet. Planeringen kommer att vara både på längre och kortare horisont. Detta kan innebära snabba beslut och bedömningar av de fordon som befinner sig på verkstaden för underhåll. För att uppnå ett effektivt arbetsflöde krävs tätt samarbete med produktionsledaren för respektive skift. I samband med planeringen av verkstadsunderhåll sker även viss tursättning av tåg från depån i Hässleholm. Vidare arbetar vi tätt tillsammans med driftledningen för SJ-trafiken och vi har gemensam arbetsplats på depån. Detta öppnar för en god kommunikation mellan planering av underhåll och fordonsdriften.
För att du ska lyckas i din roll får du introduktion av befintlig personal och upplärning på plats.

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleutbildning eller annan relevant gymnasieutbildning inom el, automation, industri eller fordon kompletterat med relevant arbetslivserfarenhet. Tidigare erfarenhet av planering är ett krav. Det krävs att du har en god kommunikativ förmåga, hög servicekänsla och ett strukturerat sätt att arbeta. Du strävar efter ständiga förbättringar och vill vara med och effektivisera vår planeringsprocess. Det är meriterande om du har erfarenhet av tågunderhåll eller annan slags fordonsunderhåll.

Du måste behärska svenska och engelska väl, både i tal och skrift. Vi ser att du har förmågan att tänka långsiktigt och kan se fordonets behov i sin helhet och tänka effektivt underhåll i det arbete du utför. Det är viktigt att du har goda kunskaper i Office 365 och särskilt mycket goda kunskaper i Excel på så sätt att du är bekväm att göra analyser och beräkningar.

Personliga egenskaper
Som person är du analytisk, serviceinriktad, lösningsorienterad och ansvarstagande. Du har lätt för att samarbeta och trivs med att jobba i team. Noggrannhet och ordningssinne är en självklarhet hos oss.

Vi erbjuder
Tjänsten är på heltid och innebär arbete i 5-skift då vi har verksamhet dygnet runt, året runt.
Mantena agerar i en stabil och hållbar framtidsbransch med trygga arbetsförhållande. Mantena kännetecknas av begåvade, engagerade medarbetare som arbetar varje dag för att se till att allt går som på räls för de resande – bokstavligen. Vi strävar efter att vara en attraktiv och högpresterande arbetsplats med kunden i fokus. Vi jobbar med ständiga förbättringar och utveckling av verksamheten och individen, på så sätt att Mantena ska fortsätta att vara Nordens mest nytänkande totalleverantör av underhållstjänster. Vi lever efter våra värderingar förtroende, effektivitet och innovation, kom och var med på vår resa. Vi utlovar ett stimulerande och utvecklande jobb i en av Sveriges modernaste tågdepåer!
Mer info
Kontaktperson Thomas Olsson
Telefon 073-0919881
Område Hässleholm
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid, Vikariat
Sista ansökningsdag 11 apr 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Mantena är en av de största leverantörerna av underhållstjänster till tåg i Norden. Mantena tillhandahåller moderna tjänster anpassade till den nya järnvägssektorn samtidigt som vi fortstätter en lång tradition inom järnvägsverksamheten. Vår kompetens omfattar allt från de största och tyngsta loken till de minsta och mest avancerade komponenterna inom tåg. Mantenas huvudkontor ligger vid Oslo Centralstation, med underhållsverkstäder spridda över flera platser i Norge och Sverige.

Med fokus på hållbarhet, innovation och effektivitet arbetar vi varje dag för att utöka vårt utbud av tjänster och öka tågens punktlighet och livstid.