Account Manager till tillväxtbolaget IMI

Account Manager till tillväxtbolaget IMI

Med Priveq Investment som ny svensk huvudägare står IMI inför en mycket spännande tillväxtresa. Bolaget har precis påbörjat arbetet med att bygga en ny plattform för marknad & försäljning. Vi söker dig som är i början av din karriär, är nyfiken, framåt och driven, som vill vara med på vår resa!

Dina arbetsuppgifter

Som Account Manager ansvarar du för att skapa lönsamma och långsiktiga affärer och ditt fokus kommer att ligga på att vinna nya kunder. Du ansvar för och driver säljprocessen och du har ett affärsmässigt helhetsansvar för att skapa kundvärde med våra lösningar. Som stöd har du en mentor i bolaget som hjälper dig att utvecklas i din roll.

Hos oss får du möjlighet att på sikt ta ett stort självständigt ansvar för att skapa, hantera och stänga affärer. Till våra kunder hör några av Nordens största och viktigaste företag inom varuförsörjning, och det blir din uppgift att bredda den portföljen tillsammans med kollegorna i sälj- och marknadsteamet. Vi förväntar oss att du vill och kan bidra till att utveckla företagets försäljning med tillhörande marknadsföring och kommunikation. Tillsammans ska vi se till att IMI Supply Chain blir det självklara mjukvaruvalet för nordiska företag som vill vara bäst på logistik.

Du kommer att rapportera till sälj- och marknadschef. I den här rollen kan du utgå från kontoret i Linköping, Hässleholm eller arbeta på distans från hemmakontor.

Din profil

För att ha bästa möjliga förutsättningar att lyckas behöver du vara driven, nyfiken och självgående och få saker att hända. Du har erfarenhet från och kunskap inom affärssystem eller liknande. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av uppsökande försäljning. Nykundsförsäljning driver dig framåt och du uppskattar möjligheten att själv planera ditt arbetssätt utifrån uppsatta mål. Stor vikt kommer att läggas på dina affärsmässiga och sociala kompetenser då vi söker en person som skickligt skapar långsiktiga relationer och kan bygga tillit och förtroende i kunddialoger.
Du tar dig an dina uppgifter med stort engagemang, levererar resultat och satsar helhjärtat på ditt uppdrag. Du trivs i och gillar att arbeta i en dynamisk miljö där det händer mycket och där den ena dagen inte är den andra lik.

Din profil i korthet:
  • Gärna några års erfarenhet av försäljning
  • Duktig på att bygga och skapa långsiktiga relationer
  • Intresse och fallenhet för att sätta dig in i komplexa systemlösningar och ny teknik
  • Stor egen drivkraft och initiativförmåga - du är självgående!
  • Vilja att prestera och leverera med hög kvalitet - du har kundfokus
  • Strukturerad med känsla för detaljer
  • Flytande i tal och skrift på svenska och engelska
  • Examen från eftergymnasial utbildning
Så här säger vd Niklas Rönnbäck om synen på bolagets viktigaste tillgång, sina medarbetare:
"Medarbetarnas kompetens kan inte överskattas och vi sätter definitivt människan före tekniken. Med Priveq som ägare kommer vi öka investeringarna i vår mjukvara, i försäljning och marknadsföring samt i vårt team. Det kommer stärka vår marknadsposition ytterligare och hjälpa våra kunder att utveckla mer effektiva och hållbara logistiklösningar", säger Niklas Rönnbäck, vd på IMI. Han beskriver IMIs företagskultur som innovativ, samarbetsorienterad, jämlik och utvecklande."

Ansökningsförfarande

I denna rekrytering samarbetar Industri-Matematik med Skill. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Lena Johansson på 0708-52 32 36 lena.johansson@skill.se

Varmt välkommen med din ansökan, vi tillämpar löpande urval!
Mer info
Område Hässleholm
Yrkesroll Försäljning, Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 9 maj 2021 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Industri-Matematik International AB ("IMI"), är en ledande leverantör av affärskritisk mjukvara inom logistik med huvudkontor i Linköping. IMI:s mjukvarulösningar utgör en central funktion i att automatisera och effektivisera arbetsprocesser och inriktar sig på de kunder som hanterar de största och mest komplexa distributionsnätverken.

IMI har sedan starten 1967 utvecklat och integrerat konfigurerbara systemlösningar som gör distributionen av snabbrörliga produkter till en konkurrensfördel för internationella och marknadsledande handelsföretag. Idag hanterar mjukvaran över 1 miljard orderrader årligen och IMI:s kunder inkluderar några av de största grossisterna, dagligvaruhandlarna, apotekskedjorna och 3PL-företagen i Norden, Europa och Nordamerika. IMI har mer än 80 anställda och omsatte omkring 170 MSEK under 2020.

På kontoren i Hässleholm och Linköping, belägna mitt i stadskärnan, arbetar kollegorna i en vänskaplig miljö, där roliga aktiviteter utförs både på och utanför arbetsplatsen. IMI har kommit långt för att uppnå en jämn könsfördelning där kollegiet stöttar varandra genom aktiviteter som mentorskap och utbildningar; allt för kontinuerlig kompetensutveckling och goda utvecklingsmöjligheter inom företaget.