Nyexad Byggingenjör - Statiker eller Projektör

Nyexad Byggingenjör - Statiker eller Projektör

Är du nyexaminerad byggingenjör och
söker ditt första jobb? Se då HIT! Vi letar nu efter nyexaminerade byggingenjörer som vill ta sina första steg inom sina nya yrken. Vi söker blivande konstruktörer till vår konstruktionsavdelning som vill inrikta sig som statiker eller projektör.


Som konstruktör på Finja Prefab är det din uppgift att bidra med kunskapen om vad som är tekniskt möjligt i relation till kundens behov och önskemål, och tillsammans med våra säljare/projektledare hitta optimala lösningar för våra kunder. Rollen som konstruktör innebär att vara den som driver och ansvarar för projekteringen i de specifika projekten.
Arbetsuppgifterna varierar mellan mindre projekt där du arbetar mer självständigt till större projekt där du leder eller ingår i en grupp av andra projektörer.

Rollen som projektör innebär fokus på modelleringsarbete i programmet Tekla och ritningsframställning i de specifika projekten. Statiker innebär att utföra dimensioneringar och beräkningar av betongstommar i varierande storlekar. Det innebär även att agera beräkningsstöd till både säljare och övriga konstruktionskollegor. Tjänsten kan även innebära visst utvecklingsarbete med framtagning av nya tekniska lösningar.

Beroende på den sökande kan tjänsten utformas och anpassas efter kvalifikationer och önskemål.

Tjänsten är inledningsvis placerad på regionkontoret syd i Hässleholm. Finns det önskemål att utgå från huvudkontoret i Malmö är det en möjlig lösning efter en tids anställning.

Bakgrund och egenskaper:
Du är nyexaminerad civilingenjör/ högskoleingenjör eller gymnasieingenjör med inriktning konstruktionsteknik, byggnadsteknik eller liknande. Det är meriterande om du har goda färdigheter inom ritningsprogram i 3D, gärna Tekla, samt erfarenhet av betong och prefabricerade betongstommar.

Som person är du en positiv lagspelare med stor samarbetsförmåga och ett serviceinriktat sätt. Du är målinriktad problemlösare med god prioriteringsförmåga som drivs av att nå resultat och uppskattar spännande samt utmanande inslag i ditt arbete.

Låter det intressant? Ansök snarast, då vi arbetar med löpande urval, dock senast 30 juni.

Vänligen uppge vilken roll du skulle önska specialisera dig mot. Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Hässleholm
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Byggingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.finjaprefab.se/
Sista ansökningsdag 30 okt 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Finja Prefab en av marknadens främsta aktörer inom prefabricerad betong och fungerar som en komplett stomentreprenör. Vi bygger och utvecklar framtidens flerfamiljsbostäder, kontor, offentliga byggnader samt industri- och lantbruksbyggnader med våra olika stomkoncept. Våra engagerade och kompetenta medarbetare är vår främsta tillgång i en egen effektiv organisation som säljer, projektleder, projekterar, konstruerar, producerar och slutligen monterar våra betongstommar.

Ingående betongkomponenter till våra projekt tillverkas vid våra 7 fabriker runt om i landet.

Hållbarhet är en strategisk fråga för oss och vi har satt egna tuffa mål för att möta framtiden. Redan idag erbjuder vi marknaden klimatpositiva betongstommar. Vi är en rikstäckande aktör vilket innebär att vi har närproducerade produkter, samt att vi är tillgängliga med ett starkt engagemang på den lokala marknaden.

I dagsläget är vi ca 550 anställda och omsätter en miljard kronor.

Finja är ett svenskt familjeföretag vars resa startade med ett förvärvat grustag 1957. Addera en stor portion kunskap, engagemang och mod och du har dagens företag, ett av landets främsta inom betongbranschen. Våra bolag kompletterar varandra och täcker in allt från konstruktionslösningar för murat och putsat byggande till sand, specialbruk och prefabricerade helhetslösningar för bostäder, kontor, industri och lantbruk. I dagsläget sysselsätter vi närmare 800 personer och siktar på att omsätta två miljarder kronor. På Finja värdesätter vi närheten till våra kunder och vi finns på ett flertal orter i Sverige samt i Norge. Vi växer ständigt men den snabbfotade handlingskraften hos det lilla ursprungliga företaget finns kvar och vi utvecklar nya produkter och återinvesterar i moderna produktionsanläggningar. Allt för att hålla oss i god form och fortsätta vår resa.