Arbetsmiljö- och miljösamordnare för Region Syd/väst

Arbetsmiljö- och miljösamordnare för Region Syd/väst

Är du driven, självständig och vill bidra till Finja Prefabs utveckling och förbättring av arbetsmiljö- och miljöfrågor?

Nu söker dig som vill driva, utveckla och genomföra arbetsmiljö-, miljö- och kvalitetsarbete! På Finja Prefab erbjuds du möjlighet att påverka ditt arbete i syfte att nå ständiga förbättringar och hållbara lösningar.


Ditt huvudsakliga ansvarsområde kommer att innefattas av systematiskt arbetsmiljöarbete inklusive säkerhet, miljö enligt ISO 14001, samt samordning av vårt kvalitetsledningssystem. Du kommer att stötta organisationen och dina kollegor i riskanalyser, skyddskommittéarbete, ansvara för att organisationen efterlever lagar och rutiner, samt genomföra interna- och samordna externa revisioner.


Arbetsuppgifter:
  • Driva KMA-arbetet framåt tillsammans med den som har arbetsmiljöansvaret.
  • Säkerställa/följa upp framdrift i KMA-arbetet, via KPI 'er och årsarbetsplan.
  • Genomföra/planera mätningar och provtagning inom arbetsmiljö och miljö, exempelvis buller och vattenprover.
  • Genomföra riskanalyser tillsammans med berörd personal. Säkerställa årlig uppdatering.
  • Följa upp olyckor, tillbud och riskobservationer och hjälpa till att göra orsaksutredningar och förslag på åtgärder tillsammans med berörd arbetsledare.
  • Interna revisioner inom arbetsmiljö och miljö.
  • Dokumentera och skapa handlingsplaner.
  • Stötta alla i organisationen inom ditt område.
  • Vara kontaktperson gentemot myndighet och tillsynsorgan.
Bakgrund och egenskaper:

Vi vill att du har en akademisk bakgrund inom arbetsmiljö, miljö eller annan motsvarande erfarenhet samt att du gärna har några års erfarenhet från arbete inom arbetsmiljö- och miljöarbete i industri eller byggbranschen. Det är meriterande om du har arbetat med och tillsett att ledningssystem, enligt ISO 14001, uppfyller aktuella standarder, lagkrav och kundkrav.


För att lyckas i rollen som Arbetsmiljö- och miljösamordnare är det viktigt att du har god förmåga att effektivt driva projekt, arbeta självständigt och strukturerat. Du har god samarbetsförmåga, är handlingskraftig och som person är du pragmatiskt lagd. Vi vill att du är en person med skinn på näsan, som får saker utförda och som motiveras av att nå mål och se resultat!


Övrigt:Placering är vid fabriken i Hässleholm och du rapporterar till KMA-ansvarig. Regelbundna tjänsteresor förekommer till våra övriga fabriker i region Syd (Östra Grevie) och Väst (Vara och Bollebygd) så körkort och tillgång till bil är en förutsättning.


Intervjuer sker löpande varför vi gärna ser att du skickar in din ansökan snarast, dock senast 31 januari. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Mer info
Kontaktperson Lisen Edlund
Telefon 010-455 95 31
Område Hässleholm
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.finjaprefab.se
Sista ansökningsdag 31 jan (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Finja Prefab AB är ett av koncernens bolag som erbjuder ett stort program av prefabricerade betongstommar för bostäder, industri, lantbruk, kontor och offentlig miljö. Vi har en egen effektiv organisation bestående av över 550 kompetenta medarbetare som säljer, projektleder, projekterar, producerar och slutligen monterar våra betongstommar. Ingående betongkomponenter till våra projekt tillverkas vid våra 7 fabriker runt om i landet.