Upplands flygflottilj F16 söker Biträdande säkerhetschef till 161.Strilbataljon i Hästveda

Upplands flygflottilj F16 söker Biträdande säkerhetschef till 161.Strilbataljon i Hästveda

Befattningen erbjuder
Ett ansvarsfullt och omväxlande arbete med möjlighet till både professionell och personlig utveckling i en dynamisk arbetsmiljö.

Om tjänsten
Upplands flygflottilj F16, har sitt huvudsäte vid Uppsala garnison. Förbandet är en del av det svenska Flygvapnet och ansvarar för driften och bevakningen av Uppsala flygplats samt utbildning av värnpliktiga inom flera olika befattningar i Flygvapnet. Förbandet leder även 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen som stridsleder stridsflygplan i luften samt sköter den ständiga bevakningen av det svenska luftrummet. Bataljonen bedriver skarp tjänst dygnet runt, året runt från anläggningar runtom i landet. Strilbataljonen verkar från flera olika platser i landet och utgör en viktig del i den tillväxtperiod som Flygvapnet står inför.

Som biträdande säkerhetschef ansvarar du under Chefen Undsäksektionen för säkerhetstjänsten vid den verksamhet Strilbataljonen bedriver i Hästveda. Du fungerar som stöd till chefer i alla typer av säkerhetsfrågor. Du hanterar frågor som rör säkerhetsskydd, informationssäkerhet, IT-säkerhet och signalskydd.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att ansvara för att planera och genomföra internkontroller, utarbeta lokala säkerhetsbestämmelser samt genomföra säkerhetsutbildning och säkerhetsprövning av personal.

I arbetsuppgifterna ingår också att stödja verksamheten med säkerhetsplanering och framtagande av underlag (policys, analyser, regler mm) inom säkerhetsområdet.

Kvalifikationer
  • Yrkesofficersexamen.
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
  • God datorvana.
  • B-körkort.
Meriterande
  • Tidigare tjänstgöring i Flygvapnet.
  • Kunskap om Försvarsmaktens och Flygvapnets ledningssystem.
  • Erfarenhet av arbete i system IS Undsäk.
  • Erfarenhet av säkerhetsskyddsarbete.
  • Auktoriserad säkerhetschef i Försvarsmakten.
Personliga egenskaper
För att trivas som biträdande säkerhetschef är det viktigt att du är kommunikativ, energisk, trivs med att skapa nya kontakter samt har god samarbetsförmåga. Du är en trygg och säkerhetsmedveten person som tycker om att lära andra. Du är ansvarstagande och initiativrik med god förmåga att såväl självständigt som i arbetslaget driva arbetet framåt.

Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt om anställningen
Anställningsformen är en tillsvidareanställning.
Sysselsättningsgraden är heltid.
Arbetsorten är i Hästveda.
Tillträdesdatum enligt överenskommelse.
Individuell lönesättning tillämpas.

För upplysningar om befattningen kontakta
Mj Peter Rosberg på tfn 0505-451 000 (växel).

Fackliga företrädare
OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68.
OFR/S Håkan Wedin, tfn 070-351 96 40.
SACO Mikko Aarnio, tfn 070-849 55 06.
SEKO, nås via växeln 018-19 60 00.

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-21.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Upplands flygflottilj, F 16, har sitt huvudsäte vid Uppsala garnison. Förbandet är en del av det svenska Flygvapnet och ansvarar för driften och bevakningen av Uppsala flygplats samt utbildning av värnpliktiga inom flera olika befattningar i Flygvapnet. Förbandet leder även 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen som stridsleder stridsflygplan i luften samt sköter den ständiga bevakningen av det svenska luftrummet. Förbandet verkar från flera olika platser i landet och utgör en viktig del i den tillväxtperiod som Flygvapnet står inför.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Hässleholm
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 21 okt 2022 (16 dagar kvar)