Strilbataljonen söker Närskyddssoldat

Strilbataljonen söker Närskyddssoldat

Strilbataljonen
Flygvapnets stridslednings-och luftbevakningsbataljon har till uppgift att luftbevaka svenskt luftrum och leda våra stridsflyg. Bataljonen bedriver skarp tjänst dygnet runt, året runt från anläggningar båda ovan och under jord. Strilförsvarskompaniet ansvarar för att skydda bataljonens fasta och rörliga anläggningar.

Tjänsten
I den dagliga tjänsten löser du ut bevakning, patrullering och kontroll av skyddsobjekt inom förbandets ansvarsområde. Tjänsten är en skifttjänstgöring med helgtjänstgöring inkluderat, vilket innebär att arbetsmåttet per vecka är 35 h.

I din anställning som närskyddssoldat kommer du i framtiden ha möjlighet att söka vidare till andra befattningar inom plutonen. Exempel på dessa befattningar kan vara:

Hundförare
Hundförare ansvarar för gruppens hund, vilket är an av våra viktigaste sensorer. Detta ställer stora krav på dig avseende uthållighet och omdöme.

Stridssjukvårdare
Stridssjukvårdaren erhåller specialutbildning inom sjukvård för att kunna ta hand om skadade. Att vara stridssjukvårdare är en ansvarsfull befattning, då det är du som kan ta hand om dina sårade kamrater.

Gruppchef
Gruppchefen leder gruppen, vilket ställer krav på omdöme, initiativ och ansvar. Gruppchefen är i regel en erfaren soldat som erhåller gruppbefälsutbildning, samt huvudsakligen utbildning inom säkerhetsförbandstjänst för att kunna leda gruppen självständigt. På grund av att gruppen ska kunna uppträda över stora områden ställs det stora krav på gruppchefen att kunna uppträda självständigt, då gruppen i regel löser uppgifter ensam.

Träning på arbetstid ingår för att upprätthålla och förbättra din fysiska status. Jobbet innebär även att du har internationell tjänstgöringsplikt. Tjänsten ställer höga krav på god fysisk standard, professionalism, flexibilitet och kamratskap hos dig som individ. Du förväntas ta ansvar för din egen utveckling och stötta dina kollegor.

Kvalifikationer
 • Fullgjort militär grundutbildning (vpl, GSU,GMU eller GU) med godkända betyg (lägst J-5-5, X-5-5 eller J-2-2).
 • God fysisk prestationsförmåga.
 • B-körkort.
 • Skyddsvaktbevis.
 • Brukare Ak 5.
Meriterande
 • Tjänstgjort inom ramen för bevakningstjänst (IBSS motsvarande).
 • Tjänstgjort som GSS/K i minst 1 år.
 • Utbildning på FM sambandssystem, sensorer.
 • Förarbevis Tgb 14.
 • Utbildad militärpolis.
 • Utbildad stridssjukvårdare.
 • Utbildad hundförare.
 • Mono12.
Personliga egenskaper
 • God samarbetsförmåga.
 • Mycket noggrann, driven och säkerhetsmedveten.
 • Stresstålig (bra på att tempoväxla från rutin-verksamhet till högt tempo).
 • God social kompetens/förmåga.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi söker dig
som gillar att jobba i grupp i en rutinmässig men krävande arbetsmiljö. Du är driven, engagerad och jobbar aktivt för att lösa gruppens och plutonens tilldelade uppgifter. Den största delen av arbetet bedrivs inom ramen för skarp bevakningstjänst vilket ställer höga krav på fysisk och psykisk förmåga att hantera stress och plötsligt skiftande arbetsförhållanden.

Övrigt om anställningen
Anställningsformen är en Tidsbegränsad anställning upp till 8 år enligt "Avtal om tidsbegränsade anställningar med kontinuerlig tjänstgöring för gruppbefäl, soldater och sjömän inom Försvarsmakten." Provanställning 6 månader tillämpas.
Anställningen innebär heltidstjänstgöring och obligatorisk utlandstjänstgöring. Oregelbunden arbetstid och/eller jour- samt helgtjänstgöring förekommer.
Arbetsort i Hästveda.
Tillträde snarast.
Befattningsnivå OR 1-4.

Ansökningsprocessen
Du kommer att få en bekräftelse på att vi mottagit din ansökan.
Urval kommer sedan att göras bland ansökningarna. De ansökningar som blir utvalda kommer sedan att kallas till arbetsorten för att informeras mer ingående om förbandet, samt för att genomföra arbetsintervjuer.

Dokument att bifoga din ansökan:
 • Personligt brev.
 • CV med referenser.
 • Personligt foto.
 • Gymnasiebetyg samt militära betyg.
 • Intyg från annan meriterande utbildning.
Ytterligare upplysning om tjänsten kan lämnas av C 2.Närskyddspluton Löjtnant Jon Hellberg, tfn 0451-38 25 50 och Stf C 2.NSKY pluton Kapten Ola Modeér, tfn 0451-38 25 54.

Fackliga representanter
OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68.
SACO Johan Moilanen, tfn 018-19 69 75.
SEKO Simon Uppengren, tfn 072-395 68 13.
OFR/S finns ingen representant i dagsläget.

Välkommen med din ansökan senast 2020-01-31

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning. Luftstridsskolan har fyra flygvapengemensamma skolor och utbildar bland annat framtida piloter inom Försvarsmakten. Förbandet leder och ansvarar även för krigsförbanden 16:e flygflottiljen samt 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljon. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet och har sitt huvudsäte i Uppsala.

Luftstridsskolan strävar ständigt efter att utveckla hur vi löser ställda uppgifter och vi är alltid beredda att klara nya utmaningar.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Hässleholm
Yrkesroll Övrigt, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (2 dagar kvar)