Sensortekniker radarsystem

Sensortekniker radarsystem

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har fem genomförandeenheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, Genomförandeenhet Syd är en av dem. Enheten arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system. Enheternas personal utför även dessa arbetsuppgifter inom ramen för Försvarsmaktens internationella insatser utomlands.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består i att både självständigt och i arbetslag utföra tillsyn och underhåll på Försvarsmaktens radarsystem.

Resor i tjänsten och övernattningar på annan ort förekommer i stor omfattning då mycket arbete utförs på obemannade anläggningar i södra Sverige men kan även innefatta övriga landet, så övernattningar är att betrakta som normala arbetsförhållande.

Klättring i mast och torn är en obligatorisk arbetsuppgift.

Andra arbetsuppgifter med förebyggande och avhjälpande underhåll inom avdelningens arbetsområde förekommer. Beredskap ingår också i arbetsuppgifterna.

I anställningen ingår det även att kunna delta på systemstödsresor utanför Sverige.

Kvalifikationer
 • 3 årig gymnasieutbildning El/teleteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper som kan bedömas som likvärdiga.
 • Jobbat med systematisk felsökning/reparation el på komponentnivå.
 • Körkort lägst B fordras
 • God fysik
 • Goda kunskaper inom området tele/radiokommunikation samt datateknik/datakommunikation och självständigt kunna utföra felsökning/reperation av denna typ av system.
 • Goda kunskaper inom elektronik och mätteknik.
 • Godkänd läkarundersökning för mast och torn (utförs innan anställning).
Meriterande
 • Körkort C eller BE.
 • Militär grundutbildning.
 • Kännedom om hydraulik, pneumatik och mekanik.
 • Godkänd torn och mastutbildning.
 • Jobbat som servicetekniker.
 • Erfarenhet av elektriskt/eltekniskt arbete.
 • Kännedom om Försvarsmaktens utrustning.
Personliga egenskaper

Som person är du noggrann, säkerhetsmedveten, strukturerad, ansvarskännande, utåtriktad, öppen, självgående och serviceinriktad.

Kundfokuserad med god förmåga att föra tydliga dialoger med kunder och produktionsledning.

Då arbetet till större delen utförs i arbetslag om två personer kommer stor vikt att läggas på dina personliga egenskaper, främst avseende samarbetsförmåga.

Övrigt

Tillträde sker snarast efter överenskommelse. Anställningen är en tillsvidare anställning med 6 mån provanställning. Anställningen är säkerhetsklassad och kräver svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet.

Upplysningar om tjänsten lämnas av Sektionschefen Anneli Petersson 0451-382960 eller Lars Andersson Avdelningschef 0451-382965

Fackliga företrädare:

SACO Mika Laitanen

OFR/S Clarence Arnstedt

OFR/O Håkan Larssson

SEKO Hans Monthan

Samtliga nås via växeln 019-39 35 00

Sista ansökningsdag: 2019-10-27

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Hässleholm
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Servicetekniker
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 27 okt 2019 (12 dagar kvar)