Elsäkerhetsverket söker medarbetare till Avdelningen för anläggningar

Elsäkerhetsverket söker medarbetare till Avdelningen för anläggningar

Elsäkerhetsverket söker dig som med din kompetens kan och vill bidra till myndighetens fortsatta utvecklingsresa. Tjänsten är placerad på Avdelningen för anläggningar, regionkontoret i Hässleholm.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara tillsyn av elanläggningar och handläggning av tillsynsärenden. Inom arbetsområdet ingår även till exempel information till branschen och allmänhet, företagstillsyn och tekniska inspektioner. Du kommer också, tillsammans med dina kollegor, utveckla tillsynsformer och handläggningsrutiner.

Du kommer även att leda och delta i projekt inom myndigheten liksom att bidra med dina kunskaper och erfarenheter.

Med tanke på att Elsäkerhetsverket är en myndighet med ett stort uppdrag i förhållande till antalet anställda, kommer arbetsuppgifterna att vara varierande, vilket gör att arbetet blir intressant och ger möjlighet till egen utveckling.

Arbetet innebär resor, främst inom Sverige.

Dina kvalifikationer

För att vara kvalificerad för tjänsten ska du:
 • ha akademisk utbildning som är relevant för tjänsten eller elteknisk gymnasieutbildning och påbyggnadsutbildning motsvarande kravet för auktorisation som elinstallatör eller annan utbildning som vi bedömer vara relevant för tjänsten
 • ha erfarenhet av besiktningar, utredningar, marknadskontroll eller motsvarande erfarenhet inom energibranschen och som är relevant för tjänsten
 • ha erfarenhet av att driva och rapportera projekt eller uppdrag
 • kunna uttrycka dig på ett enkelt och tydligt sätt i tal och skrift på svenska
 • kunna uttrycka dig i tal och skrift på engelska
 • ha körkort för personbil
 • ha de personliga egenskaper som framgår av kravprofilen.
Det är meriterande om du har erfarenhet av något eller några av följande områden:
 • bedömningar av elanläggningar
 • tillsyn, utredningsarbete eller ärendehandläggning inom offentlig verksamhet
 • kommunicera, presentera information eller utbilda
 • egenkontrollprogram eller kvalitetssystem.
Det är också meriterande om du kan uttrycka dig i tal och skrift på annat språk än svenska och engelska.

Dina personliga egenskaper

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper, eftersom arbetsuppgifterna kräver att du är strukturerad, analytisk och har både vilja och förmåga att samarbeta samtidigt som du behöver kunna arbeta mycket självständigt. Det är också viktigt att du är drivande och engagerad, kan inhämta och dela med dig av kunskaper och erfarenheter.

Om Elsäkerhetsverket

Elsäkerhetsverket är en statlig myndighet med uppdraget att arbeta för hög elsäkerhet och för att elektriska utrustningar inte ska störa varandra. Utifrån visionen trygg och störningsfri el utövar vi aktiv tillsyn av elinstallatörer, elinstallationsföretag och elektriska anläggningar, marknadskontrollerar elektriska produkter och kommunicerar med allmänheten om elsäkerhetsfrågor. Vi utarbetar också föreskrifter för elektrisk säkerhet och elektromagnetisk kompatibilitet samt deltar i teknisk standardisering både nationellt och internationellt.

Elsäkerhetsverket har drygt 50 medarbetare med placering i olika delar av landet: Kristinehamn, Umeå, Hässleholm och Stockholm. Huvudkontoret ligger i Kristinehamn.

Elsäkerhetsverket vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv.

Här kan du läsa mer om vilka anställningsvillkor och förmåner vi erbjuder.

I denna rekrytering har Elsäkerhetsverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare- eller försäljare.

Anställningsform

Tillsvidare.

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Anders Richert eller överinspektör Leif Wiker.

Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av administrativ chef Ingrid Öhlén.

Fackliga representanter är för SACO Katarina Olofsson och för ST Ingvar Svensson.

Samtliga nås via Elsäkerhetsverkets växel 010-168 05 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan, märkt ref 1/2019 senast den 28 mars 2019. Den kan skickas via e post till registrator@elsakerhetsverket.se, eller med vanlig post till Elsäkerhetsverket, Box 4,
681 21 Kristinehamn. Vi vill ha din ansökan med CV och personligt brev på svenska. Betyg och intyg med mera lämnas först vid nästa steg i rekryteringsprocessen.
Mer info
Kontaktperson Anders Richert
Telefon 010-168 05 00
Område Hässleholm
Yrkesroll Industri & Anläggning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.elsakerhetsverket.se/
Sista ansökningsdag 28 mars (5 dagar kvar)