Förpackningsspecialist

Förpackningsspecialist

Förpackningsspecialist

Vi söker dig som är en framåt förpackningsspecialist och som letar efter nya utmaningar. Här har du något att bita i. I vårt sortiment har vi ca 2000 artiklar som inom 3 år ska vara producerade och/eller omslutas av förpackningar i material som är återvinningsbara eller förnybara. Kartläggningsarbetet är gjort och nu ska transformeringen göras med fart. Arbetsområdet kommer främst att handla om att säkerställa egna varumärken BUDGET, FAVORIT och Finfina - inom både livsmedel och Nonfood- olika sorters bärkassar som vi säljer samt produkter för internt bruk (plastfilm, tråg, förpackningar för egentillverkade produkter etc.)

Du kommer att tillhöra avdelningen Miljö, kvalitet och hållbarhet.

Miljö, kvalitet och hållbarhetsavdelningen har en strategisk roll i detta arbete, men nu söker vi en drivande person med djupare kunskap inom området, en specialist, som kan hjälpa oss både på djupet och på bredden. Från leverantörskontakter till produktkontroll till färdiga produkter som ryms inom kalkylerna och följer vår strategi.

Arbetsuppgifter

Din roll innebär att du är sakkunnig inom förpackningsområdet, att du har god kunskap inom olika förpackningsmaterial framförallt plast och papper och att du är behjälplig och rådgivande till våra produktchefer som ansvarar för avtal och sortimentsval av våra egna varumärken. De huvudsakliga arbetsuppgifterna innefattar att du löpande ska säkerställa att befintligt och nytt sortiment löpande byts ut till hållbara alternativ så vi är klara till utsatta måldatum. Vi har nämligen antagit en driftplan gemensamt med våra kolleger i branschen att egna varumärken ska vara transformerade till återvinningsbara förpackningar till 2022 och till 2030 ska våra förpackningar produkter vara producerade i förnybar eller av återvunnen råvara. Du kommer att arbeta som sakkunnig inom förpackningsområdet nära produktchefer som tar in nya produkter och reviderar befintligt sortiment. Du kommer också att ingå som vår representant i branschrådet förpackningsgruppen inom Svensk Dagligvaruhandel.

Lämplig bakgrund

Du har en högskoleutbildning eller motsvarande inom området förpackningar, gärna plastingenjör med några års erfarenhet av att praktiskt arbetat med olika material inom förpackningsindustrin.

Du är en god kommunikatör med mycket goda kunskaper muntligt och skriftligt i både svenska och engelska.

Som person är du drivande och noggrann med en positiv framtoning och en förmåga att engagera andra människor. Andra egenskaper vi uppskattar är envishet, flexibilitet och fokus på att hitta lösningar och se möjligheter framför problem.

Om du är intresserad och vill veta mer, kontakta Miljö, kvalitet och hållbarhetschef Annica Hansson Borg tfn 0451-483 27.

Välkommen med din ansökan senast den 24 januari 2020.
Mer info
Kontaktperson Agneta Denckert
Telefon 046708503535
Område Hässleholm
Yrkesroll Industri & Anläggning, Livsmedel, Quality Assurance
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Bergendahl Food AB
Hemsida http://www.bergendahls.se/
Sista ansökningsdag 24 jan 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett av Sveriges största detaljhandelsföretag och hos oss kan du
arbeta med dagligvaror (på City Gross eller EKO), mode (på Glitter) eller heminredning (på Granit eller Duka) antingen i butik eller i någon av våra stödfunktioner som t ex design/sortiment, inköp eller administration i Sverige eller utomlands.

Bergendahls är ett decentraliserat företag där vi styr med värderingar och mycket grundläggande policies. Vi vill stimulera självständighet och entreprenörsskap, varför varje affärsområde själv anpassar sin verksamhet till det som bäst stimulerar deras affärer och medarbetare, men alltid med våra värderingar som en stabil grund.