Hoppa till innehåll
Swedavia logotyp

Underhållsplanerare & Beredare till Göteborg Landvetter Airport

Ansök nu
Till Swedavia söker vi nu en Underhållsplanerare & Beredare till Göteborg Landvetter Airport. Hos oss får du arbeta i en miljö som präglas av flygpuls och internationell atmosfär! Vi erbjuder dig en möjlighet att vara med på omställningen till ett hållbart resande. Swedavia är som första flygplatshållare i världen helt fossilfria i egen verksamhet och nu fortsätter vi det arbetet.

Du kommer att tillhöra enheten Planering & Beredning som verkar över hela International Airport (Arlanda, Bromma, Göteborg och Malmö) men denna tjänst är tänkt lokalt på Göteborg Landvetter Airport där du lokalt stöttar tekniska förvaltare, tekniker och gruppchefer och rapporterar till enhetschef planering & beredning.

Dina arbetsuppgifter
Som planerare och beredare ansvarar du för planering och beredning av underhåll i den dagliga verksamheten. Du ansvarar för utveckling av anläggningarnas och verksamhetens förmåga att uppfylla kvalitets- och produktionskrav på kort och medellång sikt inom Asset på International Airports. Detta för samtliga områden inom flygplatsens byggnader och tekniska system.

Stor del av arbetet handlar om att verka som en samordnande funktion mellan teknisk förvaltare, tekniker och gruppchef där du prioriterar, planerar och aktivt arbetsfördelar inneliggande akut- och förebyggande underhåll.

Utifrån gällande underhållsplaner planerar och bereder du den dagliga verksamheten och utvecklar underhållet mot en balans mellan förebyggande och avhjälpande underhåll. Detta i syfte att långsiktigt optimera tillgänglighet och ekonomi.

Tillsammans med underhållsingenjör, gruppchef och tekniska förvaltare arbetar du för att uppnå effektiva och högkvalitativa underhållsprocesser då det gäller förebyggande underhåll, revisioner och renoveringar.

I rollen ingår att följa upp verksamheten och anläggningarna löpande mot uppställda mål och nyckeltal genom att ta fram och ta ut statistik från aktuella system. Du agerar beställare av material, interna och externa tjänster och gör material-, materialflödes-, och resursplanering för underhållsaktiviteter. Vidare driver du utveckling av arbetssätt i samarbete med ledning och personal inom arbetsområdet.

Du är även en nyckelperson i att dagligen hantera inkomna felanmälningar som du bereder och planerar tillsammans med dina kollegor.

Din profil
Vi välkomnar en bred grupp sökande där vi lägger störst vikt vid personlig lämplighet kopplat till tidigare erfarenheter och drivkraft att arbeta inom underhållsplanering. Vi söker dig som har läst gymnasieingenjör alternativt arbetat praktiskt med motsvarande inriktning mot underhållsteknik. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete med/mot planering och beredning av underhåll i tekniskt underhållssystem.

Du har god kunskap om utrustning och anläggningar inom arbetsområdet, kunskap om och förståelse för tekniska manualer samt mycket god datorvana och erfarenhet av att arbeta i underhållssystem (tex: IFS). Du har koll på avrapportering av ronder, akuta arbetsorder och till viss del kontroll på hur anläggningsregistret är uppbyggt.
Du har förståelse för vad skillnaden mellan planerat- och felavhjälpande underhåll och kan ta smarta beslut där efter.

I ditt arbete ingår att kommunicera med leverantörer och medarbetare samt skriva/läsa rutiner och tekniska instruktioner, därför behöver du ha goda kunskaper i såväl svenska som engelska. Som person är du resultat- och målfokuserad med ett strukturerat och systematiskt arbetssätt. Du har lätt för att samarbeta med andra och har en förmåga att skapa engagemang och förståelse hos kollegor. Det är av stor vikt att du har integritet och förmåga att skapa och bibehålla goda relationer med såväl interna som externa intressenter.

Vi tror att du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande av våra kunder och medarbetare. Du har intresse, vilja och förmåga att leverera resultat och du anstränger dig för att leverera lösningar. Vidare är du noggrann och kreativ då det kommer till att hitta nya tekniska lösningar. Du tar initiativ, sätter i gång aktiviteter och uppnår resultat samt har en förmåga att arbeta självständigt. Samtidigt är det viktigt att du trivs med att jobba i grupp och kan utbyta kunskaper och erfarenheter med andra.

Meriterande:
  • Tidigare arbete i en arbetsledande funktion
  • God kunskap om underhållsteknik, gärna praktisk erfarenhet
  • God kunskap och erfarenhet från planering och/eller beredning av underhållsverksamheter
  • Övergripande underhållskunskaper inom fastighetsskötsel
  • Övergripande kunskap om underhållsterminologi baserat på SS-EN 13306
  • Grundläggande kunskap om BSAB-koder
  • Arbetat aktivt i ett underhållssystem
Att arbeta på Swedavia
Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan.

På vår hemsida: https://www.swedavia.se/om-swedavia/jobba-hos-oss/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Du kan läsa mer om vad säkerhetsprövning innebär på Säkerhetspolisens hemsida.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
08 okt. 2023 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare