Hoppa till innehåll
Swedavia logotyp

Projektledare med inriktning bygg

Ansök nu
Vill du arbeta på en unik arbetsplats? Vi söker nu en erfaren projektledare till våra byggprojekt på Landvetter Airport.

Affärsstödsenheten Projekt ansvarar för att genomföra samtliga investeringsprojekt för International Airports och Real Estate. Uppdraget innefattar samtliga projekt inom byggnader, mark och anläggningar, flygplatstekniska system samt REABs investeringar.


Dina arbetsuppgifter
Som projektledare ansvarar du för hela projektets genomförande. Från projektering till överlämnandet av färdig produkt med fullt ansvar för tid, ekonomi, kvalitet, arbetsmiljö och miljö. Du ansvarar för arbetet med tidplaner, upphandling, uppföljning av projektets ekonomi, upprättandet av slutkostnadsprognoser och andra rapporter i samråd med övriga inom projektet. Vidare är det din uppgift att förbereda, leda och medverka på olika möten samt medverka i projektets kvalitet- och miljöarbete. I arbetsuppgifterna ingår att prioritera, fatta beslut, styra och leda projektet mot uppställda mål, budget och tidplaner. Arbetet innebär samordning med andra projektledare, projektgrupper, representanter från Swedavia och dess partners, externa företag, konsulter med flera. En förutsättning för att nå framgång i våra projekt är att du arbetar inkluderande. Du rapporterar direkt till Projektchef.

Din profil
Vi söker nu en erfaren Projektledare (PL) med kompetens och erfarenhet från byggprojekt. Du har minst 5 - 7 års erfarenhet av byggproduktion och motsvarande antal års erfarenhet i rollen som projektledare. Vidare ska du ha drivit och ansvarat för projekt mångmiljonklassen. Du har erfarenhet från komplexa projekt med en stor mängd sidoentreprenörer och andra intressenter samt förhandlingsvana och erfarenhet från ekonomiska regleringar av större byggentreprenader. Du har troligtvis någon form av ingenjörsexamen eller att du har byggt på med motsvarande kunskap i arbetslivet. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från projekt upphandlade enligt LOU eller LUF.

Din person
  • Skicklig lagbyggare och lagledare som leder projektet och medarbetarna mot samma mål.
  • Har ett strukturerat helhetsperspektiv, förutser problem och risker och agerar proaktivt för att hantera dessa.
  • Mycket god kommunikatör som når fram i alla led.
  • Målinriktad, lösningsorienterad och har lätt för samarbete på alla nivåer.
Att arbeta på Swedavia
Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan.

På vår hemsida: https://www.swedavia.se/om-swedavia/jobba-hos-oss/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Du kan läsa mer om vad säkerhetsprövning innebär på Säkerhetspolisens hemsida.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
11 juni 2023 (10 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare