Hoppa till innehåll
Swedavia logotyp

Airport Technical & Operative Supervisor (ATOS)

Ansök nu
Är du en driven och engagerad person som trivs med att leda och ta ansvar? Vi erbjuder dig ett ansvarsfullt och utmanade arbete i händelsernas centrum, där det alltid händer något och där dagens planering snabbt kan ändras!

Vi söker dig som vill axla rollen som Airport Technical & Operative Supervisor för Göteborg Landvetter Airports Operations Center, APOC. Tjänsten innebär att verka för det flygsäkerhetsövervakande arbetet i samverkan med den övriga minutoperativa verksamheten, där fokus är på våra prioriteringar; säkerhet, punktlighet och service.

Dina arbetsuppgifter
Din roll som Airport Technical & Operative Supervisor, ATOS, innebär att kontrollera, analysera och följa upp flygplatsens flygsäkerhetsarbete med målet att skapa en säker, effektiv och förutsägbar drift i den operativa verksamheten. Du arbetar i centrum av den minutoperativa flygplatsdriften med uppdrag att säkerställa förebyggande flygsäkerhetsarbete och koordinering av arbeten i syfte att minimera driftstörningar i verksamheten på Göteborg Landvetter Airport. I rollen ingår att:
  • Bidra med kunskap i daglig verksamhet såväl som i utbildningsaktiviteter.
  • Samordna, kontrollera, övervaka och analysera den flygoperativa processen.
  • Sammanställa och utreda kontrolldata.
  • Samverka med flygplatsens samtliga aktörer, som bland annat beslutsfattande funktioner hos flygbolag, marktjänstbolag, myndigheter och andra viktiga aktörer som påverkar flygplatsens kapacitet och operativa förmåga.
  • Vara instruktör för utbildningar inom flygsäkerhet samt i dessa utbildningar även godkänna elevers teoretiska och praktiska förmåga.
  • Agera ledningsstöd inom flygplatsens minutoperativa krisorganisation. I rollen ingår ansvar för att på uppdrag av Airport Duty Officer leda och koordinera arbete vid en särskild händelse.
Verksamheten är igång dygnet runt och tjänsten innebär skiftgång, även helg- och nattarbete ingår.

Din profil
Vi söker dig som tidigare arbetat med människor i en operativ miljö och som med trygg inställning kan ta dig an människor och varierande uppdrag på ett prestigelöst sätt. Har du tidigare erfarenhet från säkerhetsarbete i en minutoperativ verksamhet och/eller krisledning ser vi det som mycket meriterande.

I kontrollarbetet används tekniska system och du behöver därför ha god vana av att arbeta i vanligt förekommande IT-system, som exempelvis Office-paketet. För att vara aktuell för tjänsten behöver du B-körkort, då du ska kunna ta dig runt på flygplatsområdet med fordon.

Som person är du tydlig i ditt ledarskap och är inte rädd för att fatta beslut. I tjänsten ingår många kontakter med både kunder och aktörer på Swedavias flygplatser, varpå du behöver goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Det är även viktigt att du har god kommunikations- och samarbetsförmåga samt har lätt för att skapa relationer och engagemang. Vi tror att du är bra på att hantera människor och konflikter. I tjänsten ingår att vara instruktör i utbildningar, du behöver därför god pedagogisk förmåga. Vidare tror vi att du kan planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt samtidigt som du är flexibel och öppen för förändring och utveckling.

Att arbeta på Swedavia
Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan.

På vår hemsida: https://www.swedavia.se/om-swedavia/jobba-hos-oss/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Du kan läsa mer om vad säkerhetsprövning innebär på Säkerhetspolisens hemsida.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
18 juni 2023 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare