Ekonomichef

Ekonomichef

Arbetsuppgifter:
I rollen som ekonomichef på Fraktkedjan kommer du att få arbeta med en mängd olika frågor. I grunden har du det övergripande ansvaret över ekonomifunktionen. Ekonomifunktionen, som består av fyra medarbetare, är dock självständig och stark så ditt arbete gällande ekonomi börjar i huvudsak först vid analys och rapportsammanställning vid månadsboksluten. Även medarbetarna i våra affärsområden är djupt engagerade i sin resultatuppföljning och tar stort ansvar för sina egna analyser vilket gör ekonomiarbetet både motiverande och effektivt.

Rapportering sker månadsvis till styrelse och VD förutom för juni-juli som slås samman för att möjliggöra semestrar. I din roll har du ansvar för budget och prognosarbetet. Du kommer vara adjungerad styrelsen och deltaga på samtliga styrelsemöten där du även kommer föra protokoll. Vid årsbokslut upprättar du årsredovisningarna samt deklarationerna för koncernens bolag.

Utöver de klassiska ekonomifrågorna kommer du att vara Fraktkedjans kontakt för vår outsourcade IT-funktion. Du kommer även ha ansvar för våra fastigheter och arbeta med kundlimiter, inköp och juridik. Du är med i koncernens ledningsgrupp och kommer vara starkt delaktigt i det kontinuerliga arbetet med att utveckla Fraktkedjan.

Vi söker dig som:
Trivs och blir motiverad av att arbeta med ett brett spektrum av arbetsuppgifter, är noggrann och analytisk.
Är prestigelös, affärsorienterad och ansvarstagande. Arbetet utförs under stor frihet men även under stort ansvar.
Kontinuerligt vill arbeta med att utveckla och effektivisera. Inser vikten och vill arbeta med att få rätt systemstöd i denna process.
Har goda ledaregenskaper, både i rollen som chef för ekonomiavdelningen samt i rollen som en viktig del av ledningsgruppen.

Har goda kunskaper i Excel och kan uttrycka dig väl både i tal och skrift.

Våra system
I ekonomiprocessen arbetar vi främst med Business Central, Tracs Flow, Medius och Hogia Lön.

Dina erfarenheter
Vi tror att du har en relevant ekonomiutbildning på universitet eller högskolenivå samt flerårig arbetserfarenhet som Ekonomichef, CFO, revisor eller Controller. Du har gedigen erfarenhet och förståelse av att vara med och leda ett företag.

Övrig information
Enligt överenskommelse, företrädesvis sent kvartal 2 2023
Tillsvidareanställning heltid med 6 månaders provanställning
Individuell lönesättning
Placeringen är på vårt huvudkontor i Mölnlycke

Intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan! Har du frågor angående tjänsten så kontakta Joakim Simme.
Mer info
Område Härryda
Yrkesroll Organisation & ledning, Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 19 feb 2023 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Fraktkedjan - vilka är vi och vad erbjuder vi?
Fraktkedjan är en lastbilscentral bestående av 5 bolag och 42 medarbetare. År 2022 går vi mot en omsättning strax under 800 Mkr. Vi har stark ekonomi och har varit trippel A rankade sedan 2012.

Vår strategiska plan är fortsätta växa genom fusion eller förvärv. Som ekonomichef kommer du att ha en viktig roll i genomförandet av vår tillväxtstrategi.

Fraktkedjan har 83 delägare som alla är lokala entreprenörer och som förfogar över ca 350 fordon.

Tillsammans med våra delägare och dess chaufförer är vi motiverade specialister som gärna bygger relationer, är lösningsorienterade och utvecklar vårt erbjudande. Tillsammans strävar vi efter att lösa våra kunders transportbehov vilket ofta innebär kundanpassade hållbara helhetslösningar, allt för att stärka våra kunders konkurrenskraft. Det kräver ett stort personligt engagemang där vi tillsammans arbetar för att lämna ett erbjudande som skiljer sig från många andra aktörer på den västsvenska transport- och anläggningsmarknaden.
Våra medarbetares hälsa är viktig för oss och därför erbjuder vi dig som medarbetare på Fraktkedjan friskvård via Benify och tillgång till en privat sjukvårdsförsäkring samt kontinuerliga hälsokontroller.
Vi erbjuder också 6 veckors semester.