Redovisningsekonom till WBF-Gruppen, Göteborg

Redovisningsekonom till WBF-Gruppen, Göteborg

I rollen som Redovisningsekonom kommer du ansvara för all löpande redovisning för några av bolagen inom koncernen. Du gör månads- och kvartalsbokslut med tillhörande rapportering och hanterar också löneadministration. I din roll har du ett tätt samarbete med dina tre kollegor på ekonomiavdelningen och rapporterar till koncernens ekonomichef. Du har genom lönehanteringen också regelbundna kontakter med organisationen. Placering är på vårt huvudkontor i Mölnlycke.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Bokföring
  • Kund- och leverantörsreskontra
  • Upprätta månads- och kvartalsbokslut
  • Delta i arbete med årsbokslut
  • Momsredovisning
  • Skattedeklaration
  • Avstämningar
  • Rapportering
  • Löneadministration, för närvarande drygt 40 löner
Om dig:
Du har erfarenhet av självständigt arbete med ansvar för löpande redovisning, bokslut och rapportering och känner dig trygg i dina bokförings- och redovisningskunskaper. Du har god förståelse för löneprocessen och har som minst arbetat med delar i lönehanteringen. Har du tidigare haft helhetsansvar för löner ser vi det som en stor fördel. Vidare har du god IT-vana och har arbetat i större ERP/ekonomisystem.

Som person är du noggrann och strukturerad, du arbetar proaktivt och värdesätter god kvalitet på ditt arbete. Du är kommunikativ, har god samarbetsförmåga och tycker om att bidra till förbättring och utveckling.

Att arbeta inom WBF:
Vi arbetar tillsammans i en positiv, personlig och trivsam atmosfär och samarbetar för att tillsammans nå våra målsättningar. WBF är ett framåtlutat och växande företag där strävan efter god kvalitet i det vi gör är lika viktigt som resultat.

Välkommen med din ansökan!
I den här rekryteringen samarbetar vi med Jerrie. Du är välkommen att kontakta rekryteringskonsult Emma Sjösvärd, tel. 0723-085 300 eller Helena Bruman, tel. 0735-405 262 om du har frågor. Du söker tjänsten med CV och personligt brev via www.jerrie.se. Vi arbetar med löpande urval och intervjuer, sista ansökningsdag är 2e februari.
Mer info
Område Härryda
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 2 feb 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

WBF Invest AB är en privatägd entreprenadkoncern med helägda dotterbolag vars fokus ligger på hållbar renovering av fastigheter. Koncernen strävar efter att göra saker smartare, effektivare och mer miljövänligt, och dessa faktorer har bidragit till framgången. Koncernens omsättning är för närvarande drygt 300 miljoner med god lönsamhet och fortsatta tillväxtplaner. WBF-gruppen har sitt huvudkontor i Mölnlycke, Göteborg. Tubus System är den största verksamheten i WBF med etablerade kontor i Sverige, Nederländerna, Tyskland och Italien. I koncernen ingår även bolagen Energi- och Miljöteknik och Torpadals Bygg & Plåt.