Prototype Engineer

Prototype Engineer

Som Prototype Engineer på UniCarriers Europe blir du en nyckelspelare i utveckling och leverans av nya gaffeltrucksmodeller anpassade för att möta framtidens materialhanterings behov.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder ett arbete med stora utmaningar i form av ett kreativt och lösningsorienterat arbete i ett eller flera av våra projektteam. Dina främsta uppgifter är att arbeta med prototyp- och testriggtillverkning i nära samarbete med våra utvecklingsteam. Du som söker är en tekniskt intresserad person som är noggrann och kreativ samt tycker om att jobba med händerna.
  • Självständigt skapa konceptuella prototyper samt testriggar utifrån handskisser eller datorstödd design (3D-modeller) enligt fastställda specifikationer och testkriterier .
  • Skapa, bygga och förädla prototyperna till färdiga produkter i ett nära samarbete med utvecklingsingenjörerna, samt att jobba med produktionsteknikerna för att optimera produkterna för massproduktion
  • Identifiera komplexa problem, samarbeta med utvecklingsingenjörerna för att lösa utmanande konstruktionsproblem och skapa skräddarsydda lösningar för dessa.
  • Tidsuppskatta och planera ditt eget arbete.
  • Aktivt jobba för att ständigt förbättra prototyptillverknings- och verifieringsprocessen.
Kvalifikationer

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet från skärandebearbetning, svetsning, montering samt viss erfarenhet av massproduktion. Kompetens och erfarenhet inom elsystem, hydraulik/pneumatik är meriterande. Du har vana av att arbeta i projektform och av att samarbeta tvärfunktionellt med många kontaktytor.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen behöver du vara kreativ med ett nytänkande som kan omsättas i praktiska lösningar. Du tar eget ansvar för dina arbetsuppgifter samt tar initiativ och är drivande för att leverera ett gott arbetsresultat i rätt tid.

Utöver detta har du god förmåga att kommunicera på ett enkelt och tydligt sätt gentemot olika intressenter, framför allt på svenska men även på engelska

Vi erbjuder

För rätt person erbjuder vi ett varierande, stimulerande och ansvarsfullt arbete i ett internationellt företag med positivt arbetsklimat, där du har goda möjligheter att påverka såväl företagets som din egen utveckling.

Då urval och intervjuer kan komma att ske löpande vill vi att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.
Vi undanber oss kontakt från rekryteringsföretag eller liknande företag.
Mer info
Kontaktperson Bo Lindquist
Telefon +46 31 98 42 09
Område Härryda
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Svetsare, Industri & Anläggning, Montör, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.unicarrierseurope.com
Sista ansökningsdag 8 nov 2019 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

UniCarriers Europe AB är ett helägt dotterbolag till Mitsubishi Logisnext som är världens tredje största gaffeltruckstillverkare med en portfölj bestående av sex olika varumärken och produktionsanläggningar i Sverige, Spanien, Finland, Japan, Kina och USA.

UniCarriers Europe har ca 500 anställda i Sverige som marknadsför, utvecklar och tillverkar elektriska lagertruckar med modern design, förstklassig ergonomi och senaste teknologi. Med en helhetssyn på kundens lagerhantering erbjuder vi allt från försäljning och leasing av nya och begagnade truckar till service, reservdelar, utbildning samt lager- och flödesanalyser.

Vårt huvudkontor finns i Mölnlycke utanför Göteborg där också produktutveckling och tillverkning sker. Vår försäljnings- och serviceorganisation finns representerad över hela Sverige.