Verksamhetschef till Hjortens gruppbostad och dagliga verksamhet, Mölnlycke

Verksamhetschef till Hjortens gruppbostad och dagliga verksamhet, Mölnlycke

Nu söker vi en Verksamhetschef till Hjortens gruppbostad och dagliga verksamhet belägen i Mölnlycke, Härryda kommun. Vi erbjuder ledarskapsprogram och flera förmåner. Sök tjänsten senast 2020-02-16.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:
  • Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
  • Ledarskapsprogram för samtliga blivande chefer via Lära
  • Förmånsportal med rabatter och förmåner
  • Coachande och stöttande chefer nära dig
  • En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
  • Karriär- och utvecklingsmöjligheter
Vi har även kollektivavtal, tjänstepension, försäkringar och friskvårdsbidrag.


Om rollen

För oss är det viktigt att du som verksamhetschef vill vara aktiv och nära verksamheten. Det är en förutsättning för att du ska kunna vårda och utveckla relationerna med medarbetare, boende, närstående och myndigheter. Genom att finnas nära verksamheten, kan du också säkerställa att företagets värderingar, det pedagogiska ramverket och gällande lagstiftning efterlevs på dina verksamheter.

Du både vill och har förmågan att styra och följa upp verksamheten utifrån företagets mål och ekonomiska ramar. Du har budget- och resultatansvar samt rapporterar till regionchefen och ingår i dennes ledningsgrupp.

Om Hjortens gruppboende och dagliga verksamhet

Hjortens gruppbostad är belägen ca två km från Mölnlycke centrum. Gruppbostaden ligger i nära anslutning till Hjortens dagliga verksamhet. Boendet har trädgård och skogen inpå knuten.

På Hjortens gruppbostad bor det fem personer med intellektuell funktionsnedsättning och autism. De disponerar varsin lägenhet samt har tillgång till gemensamma utrymmen som kök, vardagsrum och tvättstuga. De har en aktiv fritid där de behöver stöd av personal i alla aktiviteter. På gruppbostaden arbetar 13 personer. Boendet är bemannat dygnet runt.

Hjortens dagliga verksamhet är beläget intill gruppbostaden och verksamheten har öppet måndag till fredag alla veckor under året. Verksamheten riktar sig till sju personer med neuropsykiatriska funktionshinder som autism samt intellektuell funktionsnedsättning. På daglig verksamhet är fyra personer anställda.


Aktivt ledarskap

För att lyckas som chef och ledare hos oss krävs ett aktivt ledarskap som grundar sig i våra värderingar. Vi utbildar därför samtliga chefer via Läras ledarprogram. Ett ledarskap som skapar motivation och engagemang hos våra medarbetare. Du är initiativrik och lyhörd för kundens behov och känner en självklar respekt för andra människor.

Det är självklart att du som verksamhetschef lever våra värderingar:

Respekt - Alla har rätt till ett värdigt liv med såväl fysiskt, psykiskt som socialt välbefinnande.
Ansvar - Vi har medarbetare som vågar och vill och har chefer som lyssnar och leder.
Enkelhet - Det är enkelt att påverka och att vara medarbetare eller att bo och vistas hos oss.
Kunskap - Vi reflekterar, lär av varandra och tar tillvara allas kompetens.

Din erfarenhet och kunskap
Vi söker dig som vill leda arbetet med att utveckla verksamheten och har ett stort intresse för verksamhetsområdet med en mycket god förmåga att strukturerat leda och följa upp såväl kvalitativa som ekonomiska resultat. Du förenar ett gott ledarskap med resursmedvetenhet och har mycket god förmåga att samarbeta och utveckla förtroendefulla relationer såväl internt som externt. Du är flexibel och tydlig och ser vikten av kommunikation. Du har ett genuint intresse för människor, samt förmåga att tillvarata andras kompetenser och idéer med god samarbetsförmåga och vana att arbeta i team. Du är lösningsorienterad och ser möjligheter framför hinder. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Du som vi söker har en relevant högskoleutbildning inom vård och omsorg (ex. socionom, social omsorg eller psykiatrisjuksköterska) och erfarenhet från omsorgsverksamhet. Du har några års dokumenterad erfarenhet av chefsuppdrag och goda vitsord kring ledarskap.
Kallelse till intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här.


Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: 20-04-01 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 20-02-16
För mer information kontakta:

Projektledare Annicka Brattberg 0733 230105, mail Annicka.brattberg@nytida.se Regionchef Per Johansson 0733 775249 Mail: Per.johansson@nytida.se

Facklig kontakt: Vision, Magnus Sällström, Mobil: 076-6217721 Mail: vision@ambea.se


Ansökan

Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se
Mer info
Område Härryda
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 8 mars 2020 (46 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Våra 8 500 medarbetare stärker individen i att leva ett självständigt liv. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. Läs mer på nytida.se