Miljökonsult vattenmiljöer

Miljökonsult vattenmiljöer

Vi söker en miljökonsult för projekt i vattenmiljöer

Medins är en av Sveriges ledande specialister inom utredningar i vattenmiljöer. Vi utför uppdrag åt både privata företag och offentlig sektor. Medins erbjuder sina uppdragsgivare spetskompetens inom både marinbiologi och sötvattensbiologi. Företaget utför årligen många spännande uppdrag. Gemensamt för våra projekt är att vi hjälper våra uppdragsgivare att ta välgrundade beslut kring vattenmiljöer baserade på korrekt och objektiv data.

Hos Medins erbjuds du ett stimulerande och omväxlande arbete med stora möjligheter att utvecklas. Medins är en jämställd arbetsplats där våra 35 medarbetare har en åldersspridning från 23 till 65 år. Våra kontorslokaler är moderna, nyrenoverade och anpassade efter våra behov. Vi har en trevlig arbetsplats och vi bryr oss om varandra och vi anordnar många gemensamma aktiviteter tillsammans.

Som anställd på Medins arbetar man nära sina kollegor. Tillsammans löser vi uppdrag i en spännande arbetsmiljö. I ditt dagliga arbete kommer du ha hjälp och stöd av olika experter inom marina vetenskaper.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är miljökonsult och har några års arbetslivserfarenhet inom området. Har du koppling till havsmiljöer och olika verksamheter i havet är det meriterande. Du har erfarenhet av att utvärdera och sammanställa information, bedömningar och data i rapporter för både stora och små projekt. Rapporterna utgör ofta underlag i tillståndsprövningar. Som person är du utåtriktad, ödmjuk, noggrann och vetgirig. Du trivs att jobba i projekt med andra samtidigt som du är bekväm med att arbeta under eget ansvar och självständigt lösa uppgifter. I täta kontakter med kunder och myndigheter känner du dig trygg och upplever det som stimulerande vare sig det sker skriftligt eller muntligt. Hanterar du GIS är det meriterande.

På vår avdelning Konsult och MKB så arbetar vi tillsammans med komplexa utredningar och tillståndsärenden. Resultaten används ofta av miljödomstolar eller av olika myndigheters experter. På Medins arbetar vi brett mellan våra avdelningar och här blandas frågor från både vattendrag, sjöar och hav. Frågorna är ofta komplexa och vi samarbetar med andra specialister från samarbetsparterners och myndigheter. Vi söker dig söker dig som är flexibel och lösningsorienterad och som kan arbeta med MKB processer, tillståndsärenden och konsekvensanalyser i nära samarbete med våra kunder.

Som miljökonsult på Medins är det viktigt att kunna förstå kundens perspektiv och att vilja bygga bra relationer till våra olika kunder. Tjänsten ger en möjlighet att arbeta i uppdrag av olika omfattning, ta ansvar och utvecklas.

Tjänsten

Placeringsort: Mölnlycke, utanför Göteborg.

Krav: En högskole- eller universitetsexamen inom relevant område (marina vetenskaper, marinbiologi, oceanografi, kemi, miljövetenskap eller liknande). B-körkort. Goda kunskaper i svenska i tal och text. God datorvana. Minst 3 års arbetslivserfarenhet som konsult, gärna längre.

Meriterande: Erfarenhet av att hantera tillstånd och anmälningar enligt Miljöbalken. Examen på Master-nivå eller forskarutbildning. GIS kunskaper. Erfarenhet från projekt med byggnation i vatten. Erfarenhet från vindkraftsprojekt. Erfarenhet från biotopskydd och strandskydd.

Placering: Tjänsten hör till Medins avdelning Konsult och MKB., Mölnlycke (Göteborg).

Anställningsform: Tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas.

Rekryteringsfirmor samt webbsäljare ombedes vänligen att inte ta kontakt med Medins angående denna eller andra rekryteringar.
Mer info
Område Härryda
Yrkesroll Miljö & Djurvård, Miljö
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 19 jan 2023 (49 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I snitt har våra anställda varit yrkesverksamma i mer än 15 år. Vår personal genomgår kontinuerligt utbildningar för att följa med i utvecklingen och vi använder oss av den senaste tekniken inom samtliga affärsområden. Hos oss får du chansen att utvecklas inom ditt yrke. Vi drivs av att hjälpa våra kunder att ta hand om vår havsmiljö.