Vill du vara med och driva Landvetter Airport? Vi söker nu Ledningsoperatörer!

Vill du vara med och driva Landvetter Airport? Vi söker nu Ledningsoperatörer!

Vi söker nu fyra personer som vill anta en ansvarsfylld nyckelroll som ledningsoperatörer på Göteborg Landvetter Airports Operativa Center - APOC. Avdelningen styr och hanterar minutoperativa frågor samt koordinerar stora delar av flygplatsen under dygnets alla timmar.

Swedavias flygplatser är en mötesplats för människor, oavsett vilket behov våra kunder har ser vi till att alla känner sig trygga och säkra. Vi erbjuder en unik möjlighet att arbeta i en miljö med mycket puls, där du får en helhetssyn över flygplatsprocessen och där du arbetar i hjärtat av flygplatsen!

Dina arbetsuppgifter

Som ledningsoperatör har du en avgörande roll för att flygplatsens drift och resursfördelning fungerar effektivt under dygnets alla timmar. Du hanterar de händelser, samtal och larm som inkommer till flygplatsens operativa center OPC och koordinerar och leder operativ personals uppdrag utifrån inkommande ärenden. Ledningsoperatören ansvarar för flygplatsens tekniska övervakningssystem samt övervakning av flygplatsens skalskydd. I rollen hanterar och styr du också fördelning av uppställningsplatser för flygplanen, logistik på plattan samt information till fordon och övrig utrustning på plattan utifrån inkommande ärenden.

Under större händelser på flygplatsen samverkar ledningsoperatören med larmcentraler i samhället exempelvis SOS, polis och räddningstjänst i en krisorganisation.

Du har ständig kontakt med yttre befäl och insatsledare på flygplatsen samt övriga kunder som är i behov av stöd och support. Du har ansvar för att rapportera och informera om händelser, driftstörningar och förändringar som påverkar flygbolagen, resenärer och andra kollegor på flygplatsen.

Din profil

Du har gymnasieutbildning eller motsvarande kompetens samt 5 års arbetslivserfarenhet. Vi ser att du tidigare har arbetat i en koordinerande eller arbetsledande roll. I tjänsten har du många kontaktytor, nationella som internationella, därför är det viktigt att du talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska samt har goda kunskaper i Officepaketet. Flygplatsen bedriver verksamhet under dygnets alla timmar och B-körkort samt tillgång till bil är krav.

Som person är du trygg och stabil och kan agera effektivt och produktivt även under press. Du är tillmötesgående i ditt bemötande och är en god kommunikatör. Då du arbetar i ett team är god samarbetsförmåga viktigt. Vidare är du strukturerad, följer regler och processer samt har förmågan att fatta snabba beslut. Tjänsten innebär att du snabbt behöver agera på oförutsägbara händelser varpå det är viktigt att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.

Meriterande är om du har Larmoperatörsutbildning samt erfarenhet av operativ flygplatsdrift eller arbetat i larm/ledningscentral.

Att arbeta på Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Hos oss får du arbeta med omväxlande arbetsuppgifter i ett härligt team på en arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag.

På vår hemsida: swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningsform: Tillsvidare

Tillträdesdatum: Oktober 2022 eller enligt överenskommelse.

Placeringsort: Göteborg Landvetter

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast 31 Aug 2022!
Mer info
Område Härryda
Yrkesroll Service & Kundtjänst, Säkerhet & Skydd, Bevakning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.