Vill du jobba med Flygplatsspecifika fordon på en unik arbetsplats?

Vill du jobba med Flygplatsspecifika fordon på en unik arbetsplats?

Vi söker en engagerad mekaniker till vår fordonsverkstad på Göteborg Landvetter Airport. Enheten Swedavia fordon arbetar på uppdrag av Swedavias samtliga 10 flygplatser och har ett strategiskt uppdrag att förvalta och underhålla Swedavias fordonspark med 0 fossilt koldioxidutsläpp, elektrifiering och automation i fokus. I rollen som fordonsmekaniker kommer du arbeta med underhåll och reparationer av fordon och utrustning på flygplatsen.

Vi erbjuder ett arbete med varierande arbetsuppgifter där du blir en del av ett sammansvetsat team på fem mekaniker och får jobba i en rymlig, fräsch och välutrustad fordonsverkstad med arbetsmiljö i fokus. Det är en unik arbetsplats och ditt arbete som fordonsmekaniker är viktigt för att flygplatsen ska ha full funktion och flygplanen kan starta och landa säkert.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som fordonstekniker ansvarar du bland annat för att utföra förebyggande och planerade underhållsåtgärder, samt akuta reparationer på flygplatsens alla fordon, maskiner, redskap och utrustning. Du och ditt team ansvarar även för fordonen, som till stor del är flygplatsspecifika med utrustning anpassad för snö- och halkbekämpning, tunga fordon som till exempel lastbilar, brandbilar, tankbilar, dumprar och entreprenadmaskiner. Det finns även eltruckar, bagagevagnar, flygplanstrappor, lätta transportfordon och personbilar.

I dina arbetsuppgifter ingår även lagerhållning, avrapportering av eget utfört arbete och internt kundbemötande. Resor till Swedavias övriga flygplatser kan förekomma. Under vintersäsongen förekommer även beredskapsarbetstid var fjärde helg.

Din profil

Du har gymnasiekompetens inom Fordons- och transportprogrammet eller motsvande kompetens samt arbetat som mekaniker i ett flertal år. Då en stor del av fordonsflottan på flygplatsen är tunga fordon är erfarenhet inom tunga fordon och kunskap om fordonselektronik, hydraulik och pneumatik än önskvärt. Mediterande är det även om du har kunskap och praktisk erfarenhet av bearbetning så som t.ex. svarvning och olika typer av svetsning

För att lyckas i rollen behöver du vara flexibel och ha lätt att omprioritera arbetsuppgifter i pressade eller stressade situationer, exempelvis vid plötsligt snöfall. Du behöver ha servicekänsla och kunna föra en god kommunikation med våra olika kunder internt på flygplatsen. Du trivs i ditt yrke och är engagerad i dina arbetsuppgifter samt utför dessa med noggrannhet. Datavana och en god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska och engelska behöver du för att ha en god kommunikation med kollegor och kunder. Innehav B-körkort är ett krav, innehav av C-kort är mediterande.

Att arbeta på Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Hos oss får du arbeta med omväxlande arbetsuppgifter i ett härligt team på en arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På vår hemsida: swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningsform: Heltid, tillsvidare. Beredskap kan förekomma vintertid.

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Placeringsort: Göteborg

Kontaktuppgifter vid frågor: Tobias Lust. Verkstadschef Göteborg Landvetter Airport, tobias.lust@swedavia.se, 010-109 33 38

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast den 8 juni. Vi arbetar med löpande urval och ser fram emot din ansökan snarast möjligt!
Mer info
Område Härryda
Yrkesroll Fordon, Fordonstekniker, Mekaniker
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 8 juni 2022 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.