CFO till Forsbergs Fritidscenter i Hyssna

CFO till Forsbergs Fritidscenter i Hyssna

Vi söker en driven, affärsfokuserad och självgående CFO som kan ta vid efter nuvarande ekonomichef. Forsbergs har senaste två åren gjort stora investeringar i system och processer för att professionalisera verksamheten och skapa affärsstöd. Som CFO kommer du fortsätta det arbetet, men fokus skiftar nu till att implementera rutiner och processer, på lokal och central nivå, för att ge de förutsättningar bolaget förtjänar som branschledande i Sverige. Du leder en ekonomiavdelning med fem medarbetare och rapportering sker till VD och styrelse.

Arbetsuppgifter:
 • Nära samarbete och rapportering till VD och huvudägare
 • Föredragande i styrelsen
 • Leda och utveckla en verksamhetsstödjande ekonomifunktion
 • Ansvar för koncernens rapportering med månads- och årsbokslut
 • Övergripande och operativt ansvar för ekonomistyrning och kontinuerlig effektivisering av processer och rutiner
 • Ansvar för förhandling av villkor med bank och kreditgivare
 • Kontaktperson mot revisorer (E&Y)
 • Långsiktig planering och struktur för förändringsprojekt till exempel integration mellan system
 • Drivande i digitaliseringsarbetet
 • Utveckla och effektivisera BI systemets analyser
 • Stöd och utbildning till platschefer och andra ledare i bolaget
Du har erfarenhet av liknande arbete som ekonomichef och/eller CFO med personalansvar och är van att delta i det operativa redovisningsarbetet. Har du branscherfarenhet från fordonsbranschen (bil, båt, lätta transportfordon) eller retail inom kapitalvaror är det meriterande. Du vet hur man utvecklar affärssystem och implementerar effektiva och praktiska rutiner i organisationen för att utnyttja systemstöd. Lämplig utbildning är civilekonom eller annan akademisk examen. Som person är du ödmjuk, prestigelös och van att jobba självständigt. Du är driven och van att ta egna initiativ men också disciplinerad och strukturerad. Affärsfokus och förändringsledning är dina ledord samtidigt som du värnar om analys och noggrannhet.

Du tycker om att arbeta i team och bygger goda relationer, men är orädd att fatta beslut. Det är en förutsättning att du gillar att arbeta i ett företag med entreprenörsanda och resultatdrivna ägare. Det här är rätt jobb för dig som vill jobba med fritid och äventyr på en växande marknad!

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på www.maquire.se senast den 1 mars men gärna tidigare. Vid frågor, kontakta Mia Roos, 0723-282 253.
Mer info
Område Härryda
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Maquire Sverige AB
Sista ansökningsdag 1 mars 2020 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Forsbergs Fritidscenter är idag Sveriges största återförsäljare av husbilar och husvagnar, med en omsättning på ca 850 Mkr (2018). Bolaget grundades 1991 av bröderna Forsberg och 2011 gick Nalka Invest (tidigare Inter IKEA Investments) in som huvudägare. Företagets huvudkontor, beläget i västsvenska Hyssna mellan Göteborg, Borås och Varberg, är svensk distributör för: Hobby, Frankia, Concorde och Niesmann samt återförsäljare för Bürstner husbilar & Hobby husvagnar. På företagets sju center i Hyssna, Bjuv, Stockholm, Borlänge, Mantorp, Karlstad och Kalmar, arbetar cirka 120 medarbetare och det finns alltid minst 600 fordon i lager.

Husbilsmarknaden har formligen exploderat de senaste åren. Dagens husbilar är som rullande hotellrum med högsta komfort. Det innebär också allt bredare kundgrupper - allt från småbarnsfamiljer som vill ge sina barn upplevelserika semestrar till inbitna golfare som vill bo så nära de bästa banorna som möjligt. Läs mer om oss på www.forsbergsfritidscenter.se