Lön- och redovisningsansvarig till Christian Berner

Lön- och redovisningsansvarig till Christian Berner

Nu söker vi en redovisnings- och löneansvarig till Christian Berner. Här kommer du ha helhetsansvaret för redovisningen och hela löneprocessen för några av koncernens legala bolag.

Vill du vara med och påverka och forma en ny roll i bolaget? Om du motiveras av att hitta förbättringar, effektivisera processer och rutiner kommer du troligen trivas bra här!

Tjänsten är placerad i Mölnlycke på bolagets Business Services Center, vars uppgift är att stötta och supportera koncernens samtliga dotterbolag. Du rapporterar till redovisningschef och ingår i ett team på 6 personer.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med dina kollegor som arbetar med kund-och leverantörreskontra kommer du ta ett helhetsgrepp för redovisnings- och lönearbetet, med lika stort fokus på båda delar. Att arbeta med ständiga förbättringar och se till att företagets processer utvecklas i rätt riktning kommer vara ytterligare en viktig del av rollen.

Detta innefattar:
 • Hela löneprocessen; Från förberedning, avstämningar, kollektivavtal, onboarding/offboarding till lönekörning
 • Löpande bokföring, månads-, kvartals och årsbokslut samt årsredovisning
 • Ansvara för att redovisningen följer koncernens riktlinjer
 • Kontinuerlig kontroll över bokföringen samt över legala bolagets bankkonto och likviditetsplanering
 • Hantering av moms- och skattefrågor samt deklarationer
 • Månatliga balansavstämningar
 • Säkerställa att löpande redovisning, processer, rutiner, lagar och regler efterföljs
 • Driva förbättrings- och effektiviseringsprojekt gällande rapportering och redovisning
 • Hålla sig ajour kring lagar och regler inom redovisning och kontinuerligt se till att rätt kunskap finns inom bolaget
 • Kontaktperson till externa leverantörer
 • Rapportering till SCB
Då Christian Berner Business Services är ett nybildat bolag i koncernen kommer du som redovisningsansvarig även säkerställa att integreringen av koncernens bolag (både befintliga och nyförvärvade) sker på ett redovisningsmässigt korrekt sätt.

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har en civilekonomexamen samt minst 5 års arbetslivserfarenhet inom redovisning och lön. Förutom en djup kunskap inom redovisning har du även en gedigen erfarenhet av att arbeta med kollektivavtal, timanställningar, tjänstebilar, reseräkningshantering och scheman. Du är systemkunnig, har goda datorkunskaper och är van vid att arbeta med Excel som ett analysverktyg. Du talar och skriver flytande på svenska samt har goda kunskaper i engelska.

Utöver detta har du som söker tjänsten ett starkt affärsintresse och inser vikten av att arbeta med ekonomiprocesserna för att stötta affärsverksamheten. Du har en hög förståelse för flöden och processer samt hur olika ekonomiska parametrar samverkar.

Har du tidigare erfarenhet av IFRS är det meriterande.

Personliga kvalifikationer

I denna rekrytering kommer vi lägga stor vikt på de personliga egenskaperna. Vi ser att du som söker har en stark inre motor som gör att du motiveras av att påverka och åstadkomma resultat. Du ser och söker ständigt efter effektiviserings- och förbättringsmöjligheter, tar snabbt tag i det du inte tycker fungerar optimalt och koordinerar och driver aktiviteter inom företaget.

Vidare har du en god analytisk förmåga och värdesätter noggrannhet, samtidigt som du inte glömmer att lyfta blicken för att inte fastna i detaljer. Du arbetar målmedvetet med stort fokus på struktur, proaktivitet och kvalité. Att arbeta i högt tempo och prioritera bland dina arbetsuppgifter faller sig naturligt för dig.

För att trivas i rollen stimuleras du av att arbeta i en dynamisk miljö, har ett tydligt framåtriktat fokus och en positiv inställning till förändringar.

Självklart är du också en positiv och kommunikativ person som värnar om att ha goda, produktiva och trevliga relationer på arbetsplatsen.

Placeringsort

Mölnlycke

Vad erbjuder vi dig?

På Christian Berner kommer du bli en del av ett engagerat och trevligt team där man värnar om sin personal. Du kommer bli varmt välkomnad till en platt organisation som präglas av en prestigelös och familjär stämning. Gemenskapen är viktig på Christan Berner- Här kommer du kunna ta del av gemensam löpträning, rörlighetspass och låt oss inte glömma den heliga fikapausen klockan 09.30. Du kommer även att ha möjlighet att få massage på jobbet samt ett generöst friskvårdbidrag, så du kan ta hand om dig själv även utanför arbetsplatsen.

Om bolaget

Christian Berner Tech Tradekoncernen (publ) - noterat på Nasdaq Stockholm, har 120 års erfarenhet av teknisk handelsverksamhet. Vi erbjuder kvalitetsprodukter och systemlösningar med fokus på miljöteknik från europeiska tillverkare till industrier och kommuner i Sverige och övriga Norden samt för värmepannor globalt. Koncernen har cirka 185 medarbetare i hela Norden, och en nettoomsättning på omkring 700 MSEK. Christian Berner Tech Trade AB är huvudbolag för handelsverksamheten, och genom dotterbolagen i Danmark, Finland, Norge och Sverige marknadsförs vårt produktprogram i hela Norden. Mer information om Christian Berner finns på christianberner.se och christianberner.com.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Christian Berner med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Marianne Seal på 0701 660 863 eller ansvarig Talent Manager på Meritmind, Sofia Skyvell på 0700 921 530. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Härryda
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)