Hoppa till innehåll
Ansök nu
Att bygga och sköta om vägar och infrastruktur är stort. Att bidra till samhällsutvecklingen är ännu större. Hos oss på Svevia får du göra både och.

Division anläggning växer och har en häftig tillväxtresa framför sig. Vi stärker upp musklerna med en Mätchef till vår anläggningsverksamhet . Inom Svevia kombinerar vi det lilla företagets gemenskap och lagkänsla med storföretagets stabilitet. Här får du möjlighet att utvecklas som en specialist på väg – med engagemang, samarbete och ansvar.

Vill du dela väg med oss?

Ditt uppdrag som Mätchef
I denna roll, samordnar du mätningsarbetet och styr den egna mätorganisationen och eventuella externa mätare. För samordningen är du i nära dialog med Platschefer och Entreprenadchefer och ansvarar för att det mätningstekniska arbetet utförs enligt kontraktshandlingar, företagets riktlinjer och krav.

Arbetsuppgifterna innebär eget mätarbete i projekten, kombinerat med hantering av data i olika digitala system.

Dina ansvarsområden som Mätchef:
 • utsättning, inmätning och mängdhantering i anläggningsprojekt
 • erforderlig kontroll och kalibrering av mätutrustning
 • framtagning av relationsunderlag, maskinstyrningsdata och kvalitetsverifikat
 • stötta mätorganisationen i frågor kopplat till mängdreglering (AMA,MER)
 • anbudsarbete tillsammans med våra Kalkylatorer
Under projektens gång hanterar du förändringar och tar fram nya anläggningsmodeller. Du är även ett stöd i regleringsfrågor och tar beslut om mätmetoder. Svevia har ett nätverk för sina mätchefer där man arbetar med ständig vidareutveckling och i det kan du vara en viktig del och både få och tillföra kunskap.

Svevias målsättningen är att ligga i framkant när det gäller mätutrustning och programvaror. Vi använder i dagsläget huvudsakligen GEO och AutoCAD.

Vem är du?
Vi söker dig med teknisk utbildning inriktad på mätteknik från högskola eller yrkeshögskola, alternativt flerårig branscherfarenhet i roll som Mätningstekniker eller Mätchef.

För att vara framgångsrik i denna roll ser vi det som krav att du:
 • kan hantera en totalstation och GPS – instrument" stomnätsetablering i väg eller järnvägsmiljö
 • ett intresse för teknisk utveckling inom ditt arbetsfält
 • behärskar mängreglering i aktuella kontrakt
 • kan självständigt ta fram relationshandlingar
 • arbetat som ansvarig med behörighet typ 1 i Trafikverksupphandlingar.
 • B-körkort
 • kommunicerar väl på svenska i tal och skrift
En förutsättning för tjänsten är att du har möjlighet att resa inom vår geografi samt med viss frekvens ligga ute på projekt, detta kan även kombineras med att arbeta på distans.

Som person är du trygg med att ta eget ansvar över mätningen i ditt projekt, du har lätt för att samarbeta med andra och har för vana att kontrollera och kvalitetssäkra ditt arbete. Du har ett strukturerat arbetssätt och kan planera och kommunicera ditt och andras arbete.

En del av något större
Inom anläggningsverksamheten bygger vi Sverige från grunden – i betong, stål, trä, sten och jord. Och vi gör det genom att anlägga vägar, broar, kajer och betongkonstruktioner för industri, stat och kommun. Dessutom bryter vi ny mark och banar väg för VA-nät, vindkraftsparker och exploateringsområden. Vi har också specialenheter inom grundläggning och marksanering. Tillsammans med Svevias övriga verksamheter inom vägdrift och beläggning blir du en viktig kugge i ett större samhällsmaskineri. Det öppnar nya möjligheter för innovation och problemlösning.

Varför Svevia?
Utifrån Svevias strategier, mål och värdegrund får du de förutsättningar som krävs för att göra skillnad och bidra till företagets utveckling. Beslutsvägarna är korta, det är lätt att påverka och göra sin röst hörd. Och hos oss står ledarskapet i fokus, vilket gör att du kontinuerligt får möjlighet att utvecklas i din roll.

Vi månar om att vara en arbetsplats för alla. Att du ska leda genom dina medarbetare ser vi som en självklarhet. Det är som lag vi skapar framgång. Det är så vi gör affärer och genererar resultat. Det är så vi får stad och land att fungera.

Vill du dela väg med oss?

Ansökan och information
Har du ytterligare frågor om tjänsten och processen, kontakta den ansvariga rekryteraren Atti Shamlou via e-post: atti.shamlou@svevia.se

Vi rekryterar löpande och kommer stänga processen när vi har hittat rätt person, därför viktigt att du skickar in din ansökan så fort som möjligt.

Svevia arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens för att främja att vi är en arbetsplats för alla.

Vi har tagit ställning till annonsering, vilket gör att vi inte önskar säljsamtal för ytterligare frågor kring annonsering, rekrytering eller bemanning.

Verksamhetsområde: Entreprenad
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
04 juni 2023 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vårt framgångsrecept bygger på hur vi arbetar och den företagskultur vi odlar.

I dag är vi den ledande driftentreprenören och ett av de största väg- och anläggningsföretagen i Sverige. Men framförallt är vi ett modernt serviceföretag där varje medarbetares personliga initiativförmåga och yrkesskicklighet är avgörande för kundupplevelsen. Genom ett stödjande ledarskap är det lika lätt för våra medarbetare att ta ansvar som att ge. Eftersom vi har som vana att alltid dela med oss av erfarenhet och kunskap till kollegor, kunder och leverantörer blir vi med automatik effektivare och mer snabbfotade. Och det i en värld där förändring är normaltillståndet. Tillsammans gör vi mer nytta.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare