Xavitech söker teknisk säljare/account manager

Xavitech söker teknisk säljare/account manager

Är du en driven person som tycker om att skapa och bevara långsiktiga relationer? Xavitech söker en kreativ och målinriktad teknisk säljare som vill vara med och expandera Xavitech på den internationella marknaden.

Vi tror att du som söker har ett stort tekniskt intresse och motiveras av att göra internationella affärer. Du arbetar långsiktigt, skapar goda relationer, är van att arbeta självständigt och tar egna initiativ. Du är lösningsorienterad och drivs av att skapa förutsättningar för att få avslut. På Xavitech har du möjlighet att växa med företaget och själv utforma hur du arbetar på ett kreativt och målinriktat sätt.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta strategiskt och operativt på global marknad. Arbetet är självständigt genom hela säljprocessen från initial kontakt till affär. En stor del av arbetet är att hjälpa våra distributörer nå framgång, men även följa upp deras insatser och ställa krav. Det är viktigt att du blir en del av det tighta Xavitech teamet där alla tar många roller och hjälper till där det behövs, allt från produktion till produktutveckling och administration. Du behöver få god teknisk kunskap om våra produkter så du kan förklara och demonstrera dem för våra potentiella kunder. Du kommer att rapportera direkt till VD.

Huvuduppgifter:

 • Skapa nya leads och relationer
 • Fånga upp gamla och befintliga leads och bibehålla relationerna
 • Hitta nya marknader och kundprofiler
 • Support till distributörer
 • Hitta fler distributörer och knyta kontakter med dessa.
 • Skapa offerter och förhandla avslut i stora som små affärer.
 • Oderhandläggning och underhåll av kunder och produkter i vårt affärssystem.
Arbetet kommer att innebära resor både i Sverige och utomlands men den största delen utförs på kontoret med digitala hjälpmedel.

Om företaget:
Xavitech utvecklar och säljer intelligenta mikropumpar för mängder av olika applikationer på den globala marknaden. Pumparna säljs som OEM komponenter och integreras i våra kunders produkter eller system. Xavitechs kunder finns över hela världen och våra pumpar finns till och med i rymden ombord på rymdstationen ISS. Vi har distributörer i flera länder och kunder inom huvudområdena medicinteknik, miljöteknik och industri. Läs mer om Xavitech genom att klicka på länken nedan.

Webbsida: www.xavitech.com

Formella krav:
 • God teknisk kunskap och förståelse. Meriterande med goda kunskaper inom elektronik
 • God kunskap om försäljning, meriterande med erfarenhet av B2B-försäljning, inom en tillverkande industri eller av tekniska produkter
 • Flytande engelska i tal såväl som skrift, meriterande med goda kunskaper i svenska och andra språk
 • Goda kunskaper i alla Office program, meriterande med kunskap i ritprogram som tex Solid Works

Övrig information:
Start: enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Plats: Härnösand
Lön: enligt överenskommelse
Urval sker löpande

Sök tjänsten:
Sök tjänsten genom att mejla CV och personligt brev till info@xavitech.com.
Märk mejlet med "Teknisk säljare".
Mer info
Email Mejla Xavitech Micropumps AB
Område Härnösand
Yrkesroll Försäljning, Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.xavitech.com
Sista ansökningsdag 31 jan 2021 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Xavitech producerar och säljer smarta mikropumpar till kunder över hela världen. Pumparna används främst till gasanalys inom medicinteknik, industrin och miljöteknik. Till skillnad från andra mikropumpar på marknaden kan Xavitechs pumpar kalibreras till ett kundspecifikt önskemål och har den längsta livstiden på marknaden. Detta är några av kriterierna som gjorde att Xavitechs pumpar blev utvalda till ett projekt på rymdstationen ISS.