Verksamhetsansvarig lokalförsörjning till SPSM

Verksamhetsansvarig lokalförsörjning till SPSM

Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik och vara en del av ett spännande utvecklingsarbete? Har du även examen från högskola/universitet och tidigare erfarenhet av lokalförsörjning, samordning och samverkan? Då ska du söka tjänsten som verksamhetsansvarig inom lokalförsörjning till Specialpedagogiska skolmyndigheten.

Om verksamheten

Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning - oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndigheten har cirka 1 200 medarbetare och verksamhet i hela landet.

Vi står just nu inför ett spännande utvecklingsarbete med en tydlig målbild. Vi strävar efter att vara en erkänd kunskapsaktör, en ledande utvecklingsaktör, en förebyggande stödaktör och en pådrivande rättighetsaktör. Som medarbetare hos oss blir du en viktig del i detta arbete som syftar till att alla barn, elever och vuxenstuderande ska nå målen med sin utbildning - oavsett funktionsförmåga. Verksamhetsansvaret för lokalförsörjning finns inom verksamhetsområde Stöd och styrning och tjänsten är placerad på Samordningsenheten som inrättas den 1 januari 2019. Vi ser gärna placering vid vårt huvudkontor i Härnösand, men beroende på sökandes kvalifikationer kan placering på något av våra andra kontor vara aktuell. Även om vi använder moderna verktyg för arbete och möten på distans som video och Skype så kommer tjänsten att innebära frekventa resor.

Som medarbetare hos oss får du arbeta för allas lika värde i en organisation där delaktighet och engagerade medarbetare värderas högt. Vi ser ett stort värde i att ha medarbetare som mår bra och satsar därför mycket på friskvård och kompetensutveckling. Hos oss har du frihet att påverka ditt arbete. Mer om vad vi erbjuder kan du läsa på www.spsm.se/ledigajobb

Dina arbetsuppgifter

SPSM bedriver verksamhet på 21 orter och ansvarar för tio specialskolor och kontor för cirka 1200 medarbetare. Myndigheten har behov av en bättre samordnad lokalförsörjning. God tillgänglighet i myndighetens lokaler är en viktig fråga för oss.

Som verksamhetsansvarig för lokalförsörjningen ansvarar du för att införa en ny myndighetsgemensam funktion i frågor som rör normering, samordning och utveckling. Du behöver tillsammans med myndighetens lokalstrateg samverka kontinuerligt med myndighetens chefer när det gäller behov och planering av lokaler. I rollen som verksamhetsansvarig ansvarar du för samordning av myndighetens totala lokalförsörjning, dialog med hyresvärdar, samt förvaltning av myndighetens hyresavtal. I samband med om- och nybyggnation ansvarar du även för upphandling av eventuellt konsultstöd.

Verksamhetsansvaret innefattar inte arbetsledning av personal utan den sker i linjen av närmaste chef.

Din profil

Vi söker dig som har:
  • examen från högskola eller universitet inom ett område som är relevant för Specialpedagogiska skolmyndigheten.
  • dokumenterad erfarenhet av arbete med lokalförsörjning.
  • dokumenterad erfarenhet av verksamhetssamordning där andras arbete behöver stödjas med systematisering och metodik.
  • dokumenterad erfarenhet av samverkan, med olika roller som du samverkar med för att lösa en större uppgift med målgruppers behov i centrum.
Som person som är du tillgänglig och prestigelös, med en god förmåga att söka lösningar tillsammans med andra. Du har lätt för att se helheten och har en förmåga att prioritera. Du är ansvarstagande och agerar när det behövs. Du är nyfiken och alltid villig att utveckla nya förmågor. Du är bra på att kommunicera och har en hög förmåga att skapa engagemang och drivkraft genom din tilltro till kollegors kompetens.
Mer info
Område Härnösand
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 20 nov (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.