Group Financial Controller till Hemsö

Group Financial Controller till Hemsö

Som ansvarig Group Financial Controller på Hemsö kommer du att ansvara för upprättande av koncernens legala koncernredovisning omfattande cirka 200 bolag med fastigheter i Sverige, Finland och Tyskland. Vi tillämpar fullständig IFRS och konsolidering sker månatligen. Du rapporterar till Hemsös Ekonomichef. Din arbetsplats ligger i centralt i trevliga lokaler vid Humlegården hos en arbetsgivare med ett tydligt fokus på att attrahera och utveckla de bästa medarbetarna inom fastighetsbranschen.

Dina ansvarsområden och arbetsuppgifter
  • Ansvara för kvalitet, analys och vidareutveckling av koncernens legala koncernredovisning och rapportering
  • Systemansvar för koncernredovisningssystemet Unit4 FPM (OCRA)
  • Månatligen upprätta koncernbokslut och konsolidering
  • Kvartalsvis upprättande av delårsrapport, inklusive kassaflödesanalys, för koncernen
  • Delaktighet vid upprättande av koncernens årsredovisning
  • Medverkan i upprättande av styrelserapport
  • Kunskapsspridning och implementation av regelverk och IFRS-standards
  • Medansvar vid integration av bolags- och fastighetstransaktioner i koncernredovisning och rapportering
  • Ansvara för framtagande av modeller för nedskrivningsprövning av fastigheter (årsvis) och aktier i dotterbolag (kvartalsvis)

Din profil


Vi söker dig med en akademisk examen inom ekonomi och minst fem års erfarenhet av koncernredovisning inom ett IFRS-bolag. Har du erfarenhet av fastighetsbranschen är det meriterande. Du har en god systemvana och erfarenhet från något större koncernkonsolideringssystem. Vidare har du goda kunskaper i engelska.

Du har en stark social förmåga, arbetar effektivt och kan driva ditt arbete och dina frågor framåt på ett självständigt sätt. Du trivs i en föränderlig miljö och har ett driv att vidareutvecklas i din roll. Du planerar och genomför dina arbetsuppgifter på ett strukturerat sätt och levererar i rätt tid med hög kvalitet.

Om Hemsö

Hemsö är Sveriges ledande privata ägare av samhällsfastigheter som förvaltar och utvecklar fastigheter för äldreboende, utbildning, vård och rättsväsende. Vår verksamhet kännetecknas av långsiktighet och hållbarhet.

Medarbetarna är viktiga för ett framgångsrikt Hemsö. Vi arbetar systematiskt med att attrahera och utveckla medarbetare för att vi ska ha rätt kompetens över tid. Hemsö blev som enda företag i fastighetsbranschen utsedd till ett av Sveriges bästa karriärföretag 2019 och har även fått utmärkelsen de tre tidigare åren.

Ansökan
I denna rekrytering har Hemsö valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 070-471 59 14. Vi intervjuar löpande så ansöka gärna så snart som möjligt.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Group Financial Controller
Mer info
Område Härnösand
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 juli 2019 (11 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.