Wendela Hellmanskolan söker ämneslärare

Wendela Hellmanskolan söker ämneslärare

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.

Är du en driven lärare som ser möjligheter och lösningar och gillar att ha stort utrymme att påverka din arbetsmiljö och din arbetsplats? Får du energi av utveckling, problemlösning och kollegor som vill samarbeta? Vill du göra skillnad i unga människors liv? Välkommen till oss på Wendela Hellmanskolan!

Wendela Hellmanskolan är en 7-9-skola med ca 440 elever och 60 medarbetare. Vi arbetar målmedvetet med att skapa en skola där alla kan trivas, växa och utvecklas, både elever och personal. Lärarna arbetar i arbetslag kring tre klasser i en årskurs för att skapa närhet mellan lärare och elev samt möjliggöra för en helhetssyn på elevens studier. I vissa klasser har vi ett tvålärarsystem där ämnesläraren arbetar tillsammans med en resurspedagog (lärarassistent) för att skapa en bra pedagogisk miljö. Skolans lokaler är nyrenoverade och NPF-anpassade. Aktuella utvecklingsområden på skolan är IKT där skolan använder sig av bärbara datorer i en en-till-en-lösning och digitala läromedel, betyg och bedömning, språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt samt ett förebyggande elevhälsoarbete.

Inför nästa läsår söker vi legitimerade lärare i matematik, naturorienterande ämnen och spanska (50-80 procent) samt tyska (15 procent). När det gäller ämnet spanska så kan det också bli aktuellt med undervisning i åk 6 på andra skolor i kommunen. Tjänsterna kan komma att kombineras olika utifrån sökandes legitimation och kompetens. Tillsammans med lärarkollegor, resurspersoner, elevhälsoteam och skolledning bidrar du till att skapa ett stabilt och tryggt sammanhang, som främjar inlärning och skapar studiemotivation. I tjänsten kan mentorskap ingå och vi lägger stor vikt vid att du har god samarbetsförmåga och har bra kommunikation med elever, vårdnadshavare och kollegor. Andra arbetsuppgifter, som resursperson i klassrummet (tvålärarsystem), kan bli aktuella utifrån verksamhetens behov.

Du har goda ämneskunskaper och tidigare erfarenhet av att undervisa och arbetar gärna språk- och kunskapsutvecklande och ämnesövergripande tillsammans med kollegor. Du brinner för att utveckla varje barns språkliga förmåga och är en stabil ledare i klassrummet. Kunskaper om hur man som pedagog designar lektioner för och möter elever med olika förutsättningar, som till exempel flerspråkighet eller funktionsvariationer, är nödvändiga. Du är en trygg och tydlig person som genom att arbeta relationellt med elever kan förmedla en känsla av sammanhang och inspirera till studier. Du är övertygad om att alla kan lyckas i skolan genom att vi ser hela människan och dess utvecklingspotential och att alla funktioner på skolan arbetar gemensamt för att uppnå resultat i form av måluppfyllelse.

Anställning: Tillsvidare. För tillsvidareanställning krävs ämnesbehörighet och lärarlegitimation. För arbete i skola krävs också ett godkänt utdrag ur belastningstregistret.

Start: 2021-08-16. Tjänsterna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Intervjuer och urval kan komma att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan!
Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet - i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt.
Mer info
Område Härnösand
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Härnösands kommun
Hemsida https://www.harnosand.se
Sista ansökningsdag 16 apr 2021 (4 dagar kvar)