Vikarierande Bemanningsassistent

Vikarierande Bemanningsassistent

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.
En ordinarie medarbetare inom socialförvaltningens bemanningssupport ska vara tjänstledig och behöver en ersättare för en begränsad tid om cirka sex månader. Bemanningssupportens huvudsakliga uppgift är att vara ett stöd till chefer, gruppledare, medvindsansvariga, vikarier och personal inom socialförvaltningen i bemanningsfrågor. Verksamheten ska genomsyras av att så långt som möjligt hålla en hög grad av service, gott bemötande och att arbetsuppgifter blir utförda med så god framförhållning som möjligt.

Arbetsuppgifter
Du ska i nära samarbete med verksamheter och deras ledning i hög grad vara delaktig till att få verksamheterna att klara bemanningsfrågan. Uppdraget som bemanningsassistent innebär att boka vikarier till kortare vikariat upp till tre månader. Bokningar sker efter beställningar från socialförvaltningens verksamheter. I uppdraget ingår kontakter med vikarier, beställare och chefer och medarbetare inom kommunens HR-avdelning. Dessutom tillkommer administrativa arbetsuppgifter.

Inom bemanningssupporten pågår ett utvecklingsarbete som bygger på att genom dialog och samarbete ge anpassat stöd till chefer för att lösa bemanningsfrågor. Det innebär att du som bemanningsassistent har ett mer djupgående ansvar för ett avgränsat verksamhetsområde. Du tar fram och redovisar statistik samt uppdaterar uppgifter i det personaladministrativa systemet. I samarbete med HR-avdelningen och enhetschefer bemannar och administrerar du vikariat längre än 14 dagar upp till tre månader.

Kvalifikationer
Slutbetyg på lägst gymnasienivå men det är meriterande om du har någon form av eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren finner lämplig. Erfarenhet av arbete inom vård och omsorg är ett krav för att förstå verksamheternas organisation, behov och målgrupper samt vilka kompetenser som krävs inom respektive verksamhetsområde. Du har god datorvana och van att hantera teknisk utrustning för kommunikation. Du har även goda kunskaper inom den arbetsrättsliga lagstiftning som gäller för arbetsvillkor inom vård och omsorg.

Du som söker trivs i en arbetsmiljö med många sociala kontakter. För uppdraget ställs därmed krav på god samarbetsförmåga och att du har lätt för att skapa kontakter samt underhålla relationer. Din kommunikativa förmåga visar du genom att du är tydligt i ditt budskap samt att du är välformulerad såväl i enskilda möten som i större och mindre grupper. Du har goda kunskaper i svenska språket, både i tal och i skrift.

Du är självgående och tar ansvar för din uppgift. Du kan arbeta systematiskt och organiserat samt har förmåga att se hur olika delar samverkar med varandra och bildar en helhet. Det är viktigt att du är lösningsorienterad och att du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp och håller tidsramar.

Det är meriterande om du har erfarenhet av bemanningsarbete samt kunskap om och erfarenhet av administration.

Du är en positiv person som är serviceinriktad med ett flexibelt förhållningssätt anpassat till arbetssätt och situation.

Arbetstid/varaktighet
Heltid, dagtid 40 tim/vecka. Vikariat med tillträde efter överenskommelse, dock senast under maj månad.

Lön

Individuell lönesättning

Intervjuer sker löpande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0611-34 80 00
Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet - i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt.
Mer info
Område Härnösand
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.harnosand.se
Sista ansökningsdag 14 apr 2021 (3 dagar kvar)