Verksamhetschef till skolförvaltningen i Härnösand

Verksamhetschef till skolförvaltningen i Härnösand

Härnösands kommun är inne i en förvandlingsprocess där vi arbetar som ett enda lag och bygger och vårdar vårt varumärke tillsammans. Nu söker vi engagerade människor som vill vara med och bygga framtidens Härnösand.

Härnösand satsar!

Härnösands skolor står inför ett stort förändringsarbete där målet är att skapa en likvärdig skola med högsta kvalitet! Vi söker dig som vill vara med och bidra till en positiv utveckling för Härnösand och för Härnösands förskolor och skolor. Du kommer att ansvara för verksamheter från förskola till och med grundskolans mellanstadium och grundsärskola.

Härnösands arbetar intensivt på att utveckla en inkluderande skola och förskola med spännande och utmanande lärmiljöer tillgängliga för alla barn och elever. Med samlad kraft har en palett av aktiviteter tagits fram för att stärka verksamheternas kompetensförsörjning. Barns och elevers lärande är viktigt för Härnösands kommun. Vi strävar efter skolor och förskolor med högsta kvalitet där barnet och eleven är i centrum.

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu en verksamhetschef då vår tidigare går i pension. Som Verksamhetschef är din roll att leda och utveckla verksamheten. Att på huvudmannanivå leda med tydligt och modigt angreppsätt. För närvarande pågår många utvecklingsprojekt bland annat digitala lärmiljöer, hälsofrämjande skolutveckling och läs lyft i förskolan.

Du är direkt placerad under förvaltningschef, vidare tillhör du en ledningsgrupp med tre verksamhetschefer och förvaltningschef. Ett strategiskt centralt skolkontor med stolta medarbetare stödjer arbetet. De andra två verksamhetscheferna leder central elevhälsa och högstadium/gymnasium. Till din hjälp för att nå målen har du sex rektorer och sex förskolechefer med ansvar för sina verksamheter. Det är ett tätt samarbete med ett gemensamt mål för barn och elever i Härnösand.

Att förutom ett ansvar för verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö ingår ett kvalitetsansvar med ett tydligt fokus och styrning för att nå målen så som de är formulerade i styrdokumenten. Att förstå innebörden av och agera i enlighet med statliga styrdokument och kommunens och verksamhetens målstyrning samt säkerställa att dessa efterlevs.

Vem är du
Vi söker dig som har relevant högskole- eller universitetsexamen. Rektorsprogram eller annan pedagogisk utbildning är meriterande samt erfarenhet av förskola, grundskola och grundsärskola. Du har tidigare erfarenhet av att leda chefer enskilt och i grupp. För oss är det viktigt att du vill driva utvecklingen mot en skola där alla lyckas. Du bör ha god kunskap om skolans systematiska kvalitetsarbete samt ha viss teoretisk grund inom detta. Det är vidare viktigt att du i dina tidigare befattningar har visat intresse för att ta del av ny forskning och visat tydlighet kring skolan och förskolans uppdrag och effektivt pedagogiskt ledarskap. Du bör också ha god förståelse för utvecklingen av inkluderande lärmiljöer och ett entreprenöriellt synsätt.

Arbetstid/varaktighet
Heltid. Tillsvidareanställning som kompletteras med ett tidsbegränsat chefsförordnade om 4 år med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse.

Vi erbjuder
Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet - i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

Ansökan
Låter detta som din nästa utmaning? I den här rekryteringen samarbetar vi med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vänligen skicka ansökan med CV, personligt brev och betyg via www.jurek.se.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen enligt GDPR vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt.

Välkommen in med din ansökan redan idag då urval och intervjuer sker löpande. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Jurek; Charlotte Brasch, tel: 0731-425064 mail: charlotte.brasch@jurek.se.
Mer info
Kontaktperson Charlotte Brasch
Telefon 0731-42 50 64
Område Härnösand
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Utbildning, Administration & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jurek
Hemsida http://www.jurek.se/
Sista ansökningsdag 26 nov (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder ett komplett utbud av bemannings- och rekryteringstjänster. Vi rekryterar och hyr ut alltifrån studenter till yrkesverksamma akademiker med mångårig erfarenhet och specialistkompetens. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, marknad och administration.