Teletekniker Telekom

Teletekniker Telekom

Vi söker två nya medarbetare till Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS med placering vid Genomförandeenheten Norr och arbetsort Härnösand, Tele avdelningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet består till stor del att genomföra förebyggande och felavhjälpande underhåll samt driftsättningar av utrustningar i Försvarsmaktens teletekniska anläggningar. Försvarets telenät består idag av radiolänkar multiplex utrustningar, fiberterminaler, Ciscos produkter (routrar, switchar) samt växlar. I tjänsten ingår även att stödja kunder. Arbetet är omväxlande och utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar vilket medför resor i tjänsten. Jourtjänstgöring förekommer. Internutbildning mot specifikt arbetsområde sker genom Försvarsmaktens försorg. Arbete på hög höjd ingår i tjänsten liksom obligatoriska resor till Försvarsmaktens missioner i utlandet. Hos oss benämns befattningen Teleingenjör FTN.

Kvalifikationer
 • För tjänsten krävs utbildning med El/teleteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdiga
 • Tjänsten kräver arbete på hög höjd
 • Tjänsten kräver god fysik
 • Godkänd läkarundersökning
 • B-körkort
 • Goda kunskaper i engelska och svenska
 • För tjänsten goda kunskaper i Windowsmiljö (PC-vana)
Personliga egenskaper

Viktiga personliga egenskaper är att du är självständig, serviceinriktad, har god samarbetsförmåga, teknisk läggning, god felsökningsförmåga, kvalitetsmedveten samt arbetar bra i grupp. Som person är du strukturerad, noggrann, säkerhetsmedvetande och ansvarskännande.

Vi lägger mycket stor vikt på dina personliga egenskaper och att vi bedömer att du kommer att passa in i den tilltänkta arbetsgruppen.

Meriterande
 • Yrkeserfarenhet inom området samt kännedom om Försvarsmaktens materiel/utrustningar
 • Eftergymnasial utbildning inom EL/Teleteknik
 • Genomförd militär grundutbildning
 • Kunskaper inom Linux/Unixs-miljö
 • Goda kunskaper inom IP/Nätverk
Om du vill jobba hos oss i Försvarsmakten så får du bl. a följande förmåner
 • Fortlöpande kompetensutveckling inom yrkesområdet
 • Möjlighet till flextid
 • Minst 28 betalda semesterdagar/år
 • 3h friskvård/träning i veckan på arbetstid och tillgång till gym
Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Befattningen är civil men vid anställning ingår det skyldighet att krigsplaceras i Försvarsmaktens insatsorganisation, delta i utbildning samt övningar.

Välkommen med din ansökan senast 2019-11-03.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta

Avdelningschef Arve Törnqvist 070-651 49 41

Fackliga företrädare:

SACO Pär Lohman

OFR/S Martin Sparr

SEKO-F Matz Felix

OFR/O Wiveca Hörlin Wisborg

Samtliga nås via växeln på 019-393 500

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Härnösand
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 3 nov 2019 (18 dagar kvar)