Systemutvecklare med inriktning mot PLC styrning sökes till EdmoLift AB!

Systemutvecklare med inriktning mot PLC styrning sökes till EdmoLift AB!

VI SÖKER EN SYSTEMUTVECKLARE TILL VÅRT TEAM PÅ
EL-AVDELNINGEN. ÄR DU DRIVEN, NOGGRANN OCH VILL
UTVECKLAS? DÅ KAN DET VARA DIG VI SÖKER!

EdmoLift är en av Europas största tillverkare av hydrauliska saxlyftbord och står för många innovativa lösningar som ger våra kunder bästa möjliga ergonomi. Vi har ett egenutvecklat styrsystem som används till en mängd kundanpassade lösningar.

Om tjänsten

I din roll som systemutvecklare hos EdmoLift jobbar du med anpassningar av de elsystem som ingår i våra produkter. Du kommer vara en del av ett team som är delaktig i hela processen från offertstadiet till tillverkning och test av styrsystem för såväl standardprodukter som kundunika lösningar.

En central uppgift är att programmera samt dokumentera PLC-baserade elstyrningar, detta sker för närvarande i en egenutvecklad programmeringsmiljö samt via Omrons utvecklingsverktyg CX-One.

En annan viktig del är att ge support till andra discipliner inom företaget, både teknisk support till våra produktionsenheter samt vara rådgivande till våra säljare för att kunna erbjuda den för kunden bästa lösningen.

Du kommer att få inflytande i den kontinuerliga verksamhetsutvecklingen genom att utforma kvalitativa arbetsmetoder och processer.

Din profil
Eftergymnasial utbildning inom automation, elektronik, inbyggda system, mekatronik eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
  • Du har erfarenheter av hårdvarunära programmering.
  • Du trivs att arbeta i ett team.
  • Du har förmåga att kommunicera på ett lättsamt och prestigelöst sätt.
  • Då vi är ett internationellt företag behärskar du även svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Meriterande kvalifikationer
  • Erfarenhet av PLC-programmering, ladder logik och CodeSys.
  • Kunskaper om elkonstruktion, schemaritning/El-CAD.
  • Kunskaper om hydrauliksystem.

Personliga egenskaper
För att trivas och bli framgångsrik i den här rollen krävs ett stort intresse för programmering, att du är strukturerad, drivs av att lösa problem samt söka förbättring och utveckling tillsammans med andra. Du gillar att ha varierande arbetsuppgifter och kan bidra där behovet finns för stunden. Du behöver ha förmågan att hantera flera uppgifter parallellt samt växla mellan olika delar i arbetet beroende på prioritet.

Vi sätter stort värde på dina personliga egenskaper och ambitioner, vi likställer sociala kompetens med kunskap och yrkeserfarenhet.

Tjänstens omfattning
Heltid 100%

Vi erbjuder:
  • Ett varierat arbete där utmaningar och problemlösning tillhör vardagen.
  • Möjligheten att bidra till utvecklingen av såväl produkter som arbetsmetoder.
  • Goda möjligheter att utvecklas inom företaget.

Angående sökprocessen
Ansökan med CV och personligt brev skickas till hr@edmolift.se, märk din ansökan med "Systemutvecklare EdmoLift AB" i ämnesraden.

Har du frågor och funderingar kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till Martin Andersson (Electrical design engineer)

E-mail: martin.andersson@edmolift.se
Tfn: 0611-837 98

Tjänsten tillsätts per omgående vid rätt profil, sista ansökningsdatum är 31 januari!
Mer info
Telefon 0611-837 98
Email Mejla EdmoLift AB
Område Härnösand
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.edmolift.se/
Sista ansökningsdag 31 jan (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

EdmoLift AB är ett privatägt företag med säte i Härnösand, företaget grundades 1964 och är en av Europas största tillverkare och leverantörer av saxlyftbord och pallhanteringsprodukter.

Företaget har filialer och dotterbolag i 7 länder samt distributörer i mer än 50 länder. I Härnösand arbetar ca 80 medarbetare i moderna lokaler som rymmer tillverknings-, försäljnings- och serviceavdelningar tillsammans med omfattande lagerutrymmen.