VD till Peckas naturodlingar

VD till Peckas naturodlingar

Vill du arbeta som VD i ett expansivt företag som har ett hållbarhetstänk? Är du en resultatinriktad person med tidigare erfarenhet från ledande chefsroller?

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Peckas naturodlingar.

Om företagetPeckas Naturodling AB är det enda företag i Sverige och det största i Europa som verkar inom kretsloppsodling. Företaget grundar sig på Pecka Nygårds unika kunskap och erfarenhet inom akvaponi. Peckas idé sträcker sig 20 år tillbaka i tiden när han började med just kretsloppsodling. Till en början odlade han fisk i havet, men insåg snabbt vilken miljöskada det gjorde på närmiljön. Istället för att fortsätta med det, beslöt han sig för att odla fisk tillsammans med grönsaker på land i en kretsloppsodling - ett naturligt kretslopp utan bekämpningsmedel eller gifter. Det är utifrån den idé som företaget nu bygger vidare och säljer både regnbågslax och tomater.

Peckas får återkommande förfrågningar från internationella intressenter som vill odla på samma sätt. För att möta detta intresse har dotterbolaget Peckas Solutions bildats. Där utvecklas ett styrsystem baserat på artificiell intelligens för akvaponisk odling i industriell skala. Syftet är att sälja Peckas odlingssystem till internationella aktörer för att de ska kunna odla mat med den nya generationens akvaponik.

Företaget är grundat i Härnösand och säljer primärt sina tomater och regnbågslaxar främst i norra Sverige men området sträcker sig från Gävle upp till Luleå. De har nyligen blivit börsnoterade och befinner sig nu i en expansionsfas där de planerar att etablera sig på fler orter söderut.

ArbetsuppgifterSom VD ansvarar du för att i samråd med styrelsen utforma och upprätthålla organisationen samt att leverera resultat. Du har ett helhetsansvar vilket innefattar personal, produktion, försäljning, ekonomi samt att jobba för att utveckla lönsamheten för företaget. Då Peckas naturodlingar just nu befinner sig i en expansiv fas kommer ett av dina fokus som VD vara att arbeta för ett positivt kassainflöde. Du kommer även arbeta fram strategier för att få bolaget att fokusera mer på resultat än omsättning samt att jobba för företagets långsiktiga mål och affärer som är att sälja systemlösningar internationellt. I arbetsuppgifterna ingår även att planera inför företagstes nästa steg som är Peckas Solutions konceptuella försäljning av aquaponianläggningar.

Formella krav
  • Eftergymnasial utbildning i ekonomi eller organisation
  • Tidigare erfarenhet av produktionsförsäljning
  • Tidigare erfarenhet av ledande roll
  • Goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift
  • B körkort
Vi tror att du som söker tjänsten är en person som ofta bidrar med nya idéer och infallsvinklar i arbetsrelaterade frågor, samt har ett starkt inre driv som leder till handling. Du har förmågan att upprätthålla en genomarbetad struktur för att skapa hållbara rutiner och processer för både dig och dina medarbetare. För att lyckas i rollen som VD är du mål- och resultatmedveten samt enkelt för att fatta beslut och att agera utifrån dessa, då du trivs med att leda ditt och andras arbete.

Övrig information
Start: Omgående
Plats: Härnösand
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: VD, ledarskap, produktionsförsäljning, Peckas naturodlingar, chef, svenska, engelska, resultat, ekonomi, organisation
Mer info
Område Härnösand
Yrkesroll Organisation & ledning, VD & Koncernchef, Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!