Biträdande utredare till Trafikverket

Biträdande utredare till Trafikverket

Vi på Academic Work letar nu efter dig som brinner för samhällsutveckling och som vill vara en del av att utveckla och planera rese- och transportlösningar för framtidens samhälle. Inom Trafikverkets verksamhetsområde Planering har du som konsult via oss möjlighet att påbörja din karriär som biträdande utredare där du i din roll kommer göra skillnad i människors vardag. Tjänsten innebär ett varierande arbete som ställer höga krav på kommunikativ förmåga, struktur och noggrannhet.

Information om uppdraget

För Trafikverkets räkning söker vi nu dig som vill arbeta som biträdande utredare som konsult via Academic Work. Tjänsten ligger under Planerings område trafikmiljö och enheten arbetar med utredningar på nationell och strategisk nivå inom trafikmiljöområdet och arbete på väg. Att handlägga ärenden samt ta fram regelverk och föreskrifter är en naturlig del av vardagen precis som utveckling av de av arbetssätt som tillämpas på regionnivå. Vidare arbetar dina framtida kollegor som expertstöd såväl internt som externt och hanterar komplexa frågeställningar och ärenden inom ramen för verksamhetens område.

Trafikverkets verksamhetsområde Planering har i uppdrag att bidra till samhällsutvecklingen och ge förutsättningar för goda rese- och transportmöjligheter. Åtagandena blir allt mer komplexa och intressanta i takt med att kraven på tillgänglighet, säkerhet, hälsa och miljö ökar. Nu söker vi dig som brinner för dessa frågor och som trivs i en utåtriktad roll.

För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig en unik möjlighet att som en del av tjänsten även ingå i ett skräddarsytt utbildningsprogram. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket Planering och du kommer bland annat ta del av kunskap inom åtgärdsvalsstudier, projektledning, självledarskap och presentationsteknik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coachning, för att få bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt.

Arbetsuppgifter

Rollen som biträdande utredare är en viktig del i ett spännande förändringsarbete som pågår inom Trafikverket Planering.
Som biträdande utredare agerar du initialt som stöd till övriga medarbetare på enheten. Dina arbetsuppgifter kommer variera, men exempel på uppgifter är:
 • Medverka i framtagande av enhetliga arbetssätt för de olika regionerna i landet
 • Dokumentera arbetssätt och rutiner
 • Stödja i administration kopplat till utredningar eller projekt
 • Skriva kravtexter i de dokument enheten arbetar med
En viktig del i din roll innebär också att ansvara för delar av kontakten med andra viktiga aktörer i samhällsplaneringen, så som kommuner och andra statliga myndigheter. Du kommer även att delta i mötespresentationer och Workshops för att presentera de utredningar du är involverad i.

Vi söker dig som
 • Har en universitets- eller högskoleexamen inom samhällsplanering, fysisk planering, väg och vatten eller annan likvärdig utbildning
 • Kommunicerar på svenska både skriftigt och muntligt, då skriftlig dokumentation och tolkning av juridiska texter är en stor del av tjänsten krävs att du är utrycker dig väl i skrift
 • Har ett stort intresse för att skapa en hållbar samhällsutveckling
Har du tidigare arbetslivserfarenhet från en tjänst med liknande arbetsuppgifter, exempelvis som trafikingenjör, ses det meriterande men detta är inget krav för tjänsten.

Som person har du ett stort driv att utveckla dig själv och din karriär vilket innebär att du sätter upp höga mål för dig själv. Samtidigt ser vi att det är avgörande att du har god samarbetsförmåga och är kommunikativ genom att lätt knyta kontakter med andra. Du är även självgående med en förmåga att lösa de problem du ställs inför. Då du kommer ta till dig stora volymer med information är det viktigt att du har en analytisk förmåga och kan sålla bland informationen du får till dig.
Vi tycker att det är viktigt att du kommer in med en positiv inställning och en nyfikenhet att utvecklas i tjänsten.

* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Härnösand
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sun01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Härnösand
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverkets
verksamhetsområde Planering svarar för planering av trafik och för åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder. Inom verksamhetsområdet ryms Trafikverkets sex regioner och de fyra nationella avdelningarna Trafik, Nationell Planering, Expertcenter och Transportkvalitet samt stabsfunktioner Kommunikation, HR, Verksamhetsstyrning och Trafikverkets Kundtjänst.