Förvaltningschef till Barn- och ungdomsförvaltningen Haparanda Kommun

Förvaltningschef till Barn- och ungdomsförvaltningen Haparanda Kommun

Haparanda är Sveriges östligaste punkt och ligger vid världens fredligaste gräns. Namnet är en försvenskning av finskans Haaparanta och betyder ordagrant "aspstrand". Finska Torneå grundades 1621 och Haparanda fick sina stadsrättigheter 1842. Sedan dess har våra städer samarbetat - på ett eller annat sätt. Här njuter vi av två länders utbud. Vi arbetar med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla kommunen. Hos oss kan du kombinera utmanande uppdrag med en meningsfull vardag på och utanför jobbet.

Tillsammans jobbar vi mot visionen Norrbottens bästa skola.

Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Haparanda.

Ditt uppdrag
Som förvaltningschef ansvarar du för skolverksamheten (förskole- till vuxenutbildning), bibliotek, ungdomens hus, kost- och lokal samt kultur och fritidsverksamhet. Förvaltningens verksamhet sysselsätter totalt ca 400 personer.

Du deltar i att driva arbetet med att vara en attraktiv kommun med systematiskt kvalitetsarbete samt kontinuerliga uppföljningar för att säkerställa resultat och måluppfyllelse.

Uppdraget omfattar en helhetssyn av verksamheten med ansvar för personal, ekonomi, administration, information och kommunikation internt och externt samt att svara upp för politiken. Du agerar brygga mellan politik och förvaltning.

Du är övergripande ansvarig för det pedagogiska utvecklingsarbetet och det ekonomiska resultatet. Du driver utvecklingsstrategier för förbättrat resultat och pedagogik. Du följer noga upp resultat, kunskapsutveckling och resursfördelning. Vidare ansvarar du för att säkerställa förvaltningens kompetensförsörjning.

I din roll som förvaltningschef rapporterar du till kommundirektören. Du är en del av kommunens ledningsgrupp som gemensamt arbetar mot kommunens övergripande mål.

Vem är du?
Du har mångårig erfarenhet av lednings- och utvecklingsarbete med dokumenterat goda resultat samt är van att arbeta med styrdokument som grund.

Vidare har du erfarenhet av att leda genom andra chefer och meriterande är att ha erfarenhet av att arbeta nära politiken i en politiskt styrd organisation. Du har erfarenhet av samverkan med fackliga organisationer och har kunskap inom arbetsrättsliga frågor.

Du är strukturerad och trygg i ledarrollen. Du har förmåga att motivera, samordna och skapa engagemang samt delaktighet bland dina medarbetare och du arbetar utifrån en helhetssyn där du förstår din roll, men ser även till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du leder, inspirerar och utvecklar dina medarbetare att nå sina och verksamhetens mål.

Delaktighet är viktigt för oss och en självklarhet för dig i din roll som chef. Vidare har du god förmåga att samarbeta, skapa och bibehålla goda relationer. Du är bra på att bygga förtroende och kan hantera situationer som ställer höga krav på gott omdöme, beslutsfattande och kommunikationsförmåga

Du har ett stort intresse av utvecklingsfrågor och lärande och ser möjligheterna i den aktuella befattningen att ta ett stort ansvar för kommunens utveckling.

Visst låter det intressant!
Läs mer om Haparanda stad www.haparanda.se och www.haparandatornio.com
För mer information om våra skolor se www.haparanda.se/forskola-och-skola/

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Rekryteringsassistent Malin Isaksson på rekryteringsföretaget Terminalen Executive and Specialist Search.
Telefonnummer 0730-45 87 20 eller via e-post malin.isaksson@terminalen.nu

Om du är från annan ort och vill flytta till oss så hjälper vi självklart dig och din familj med dom praktiska frågorna som kan uppstå genom vårt samarbete med www.terminal5.nu

Innan anställning hos Barn- och ungdomsförvaltningen krävs en godkänd säkerhetsprövning.

Välkommen med din ansökan senast den 18 december 2022 till www.terminalen.nu/rekryteringar
Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post eller brev.
Mer info
Område Haparanda
Yrkesroll Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 dec 2022 (18 dagar kvar)