Hoppa till innehåll
Matenco Group logotyp

Teknisk specialist - skärande bearbetning

Ansök nu
Matenco AB är en del av Matenco Group-koncernen som består av fem industribolag som tillsammans har en försäljning på cirka 220 miljoner kronor. Matenco AB är sedan 1984 en väletablerad legotillverkare av skräddarsydda konstruktioner inom bland annat rostfritt stål. Med vår långa historia och erfarenhet förser vi industrin med kunskap, kompetens, kreativa lösningar och ledande teknik. Matenco levererar brett till olika branscher över hela världen där tre stora kundsegment är pump- och vattenlösningar, medicinteknik och energiindustri.

Matenco AB växer och vi önskar därför att komma i kontakt med dig som har erfarenhet av CNC-programmering. Du har en god teknisk förståelse och motiveras av att ta en arbetsledande roll där du får vara med och utveckla både program, processer och medarbetare. Ett nära samarbete mellan koncernens alla bolag möjliggör utvecklingsmöjligheter för dig som önskar.

Rollen som Teknisk specialist
Du kommer att spela en viktig roll i Matencos produktion där du tar ansvar för hela tillverkningsprocessen av detaljerna som går igenom verkstaden. Detta innefattar hela kretsloppet från läsning och tolkning av ritningsunderlag till maskinprogrammering, byte av verktyg samt mätning och slutkontroll. Ditt arbete kommer vara av varierande karaktär, där du får möjligheten att arbeta med de flesta av maskinerna i verkstaden samt även arbeta med de många olika detaljer som produceras. Tillverkningen sker till ~90% i rostfritt material.

Som Teknisk specialist kommer du att arbeta med:

Produktionsteknik
  • Du kommer vara en nyckelperson i vår verkstad och ansvara för att produktionen håller rätt kvalitet och att maskinerna funkar. Du kommer att stötta övriga operatörer med de tekniska problem som uppstår.
Programmering och CAM
  • Vi använder oss utav GibbsCAM för programmering av våra maskiner samt FANUC som vårt styrsystem. Som kommunikationslösning mellan program och maskin använder vi oss av Cimco. Tidigare erfarenhet inom något av dessa program/system är meriterande, men det är inget krav.
Arbetsledning
  • I rollen förväntas du vara med och bidra till teamets och dina medarbetares utveckling genom coachning, support och kunskapsöverföring
För att trivas i rollen tror vi att du är en noggrann och strukturerad person. Du har även en god känsla för kvalité, och ser ditt arbete som ett hantverk. Du är en problemlösare som tar tag i vardagliga utmaningar i ditt arbete samt har intresse för förbättringsarbete.

Idag är vi cirka 20 kompetenta och motiverade medarbetare i verkstaden med varierande erfarenhet. Vi har en god sammanhållning, härlig stämning och träffas även för aktiviteter utanför arbetstid. Placering blir i våra nybyggda ljusa lokaler i Jordbro i nära anslutning till pendeltåg. Lokalerna innefattar bland annat en ny modern verkstad i högsta klass där vi kommer ha utrymme att växa. Här finns det även goda parkeringsmöjligheter om du har bil.

Läs mer på: https://www.matenco.se/sv/hem/

Kontakt
Vid frågor kontaktar du Alexander Billström, tfn: 073-5055979
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
01 juli 2023 (25 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare