Strateg inom social hållbarhet till Haninge Kommun

Strateg inom social hållbarhet till Haninge Kommun

Är du en processvan strateg med intresse för social hållbarhet? Vill vara med i ett viktigt utvecklingsarbete på Haninge Kommun?

Vill du vara en del av Haninges kommuns arbete för att öka hållbarheten, förbättra folkhälsan och skapa bra förutsättningar för att leva, bo och arbeta? Arbetar du nära politiken som strateg eller kanske processledare inom hållbarhet idag? Sök rollen som strateg inom social hållbarhet!

Vi söker en hållbarhetsstrateg inom social hållbarhet som vill bidra till Haninge kommuns pågående insatser för att göra Haninge hållbart.

Haninge kommun befinner sig i ett starkt utvecklingsskede och är den första kommunen som tar fram ett program för social hållbarhet i Region Stockholm.

Ditt anställningserbjudande

Vi erbjuder ett spännande och givande roll i en kommun som befinner sig i ett utvecklingsskede där du är med och driver vägen framåt och får möjlighet att påverka och göra skillnad. Du kommer in i en härlig och glad grupp på 15 personer med hög kompetens där man känner sig välkommen och delaktig.

Vi ser fram emot din ansökan och hoppas att du vill vara med och utveckla arbetet med social hållbarhet i Haninge!

Dina arbetsuppgifter

Den sociala strategen har en viktig roll i att prioritera, leda, möjliggöra och följa upp kommunens övergripande strategiska arbete med social hållbar utveckling. Arbetet omfattar Haninges målområden för social hållbarhet vilka är;
  • Demokrati och deltagande.
  • Uppväxtvillkor och levnadsvanor.
  • Arbete och utbildning.
  • Boende och livsmiljöer.
I rollen ska man även vid behov kunna bidra med generell utredningskompetens inom ett bredare fält och har dagligt samarbete både internt och externt. Internt innebär att leda arbetsgrupper, samarbeta med andra förvaltningar, ha kontakt med chefer samt bistå politiken. Externt innebär det kontakter/samarbete med både offentliga och privata aktörer främst lokalt och regionalt. I dina åtaganden ingår även vid behov att delta som talare, moderator, facilitator vid konferenser, seminarier, workshops med mera.

Den sociala strategens ansvarsområden är att:
  • Utveckla, driva och styra kommunens strategiska arbete med socialt perspektiv på hållbar utveckling
  • Bistå i den politiska hanteringen av frågor om det sociala perspektivet på hållbar utveckling och vid behov leda och följa upp kommunens insatser
  • Leda grupper för insatser i det sociala perspektivet på hållbar utveckling, främst information, utbildning och stöd till förvaltningar
  • Process- och projektleda samt samordna och samverka
  • Utveckla och utarbeta handlingsplaner och riktlinjer med utgångspunkt i politisk inriktning och beslut - Följa upp och redovisa inom sakområdet
  • Stödja kommunkoncernens olika verksamheter i hållbarhet och inom dina expertområden
Värt att veta

Rollen som social hållbarhetsstrateg tillhör enheten för strategisk planering som ansvarar för frågor om klimat och miljö, trafik, bostadsförsörjning, befolkningsprognoser, utvecklingsstrategier, frågor om mänskliga rättigheter som minoritetsfrågor, folkhälsa, budget - och skuldrådgivning till kommuninvånarna, delaktighet- och inflytande samt kostfrågor.

Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till pendeltågsstation. På endast 20 minuter når du T-centralen. I rollen ges du möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov. Hybridarbete tillämpas 2-3 dagar i veckan.

Våra förväntningar

Vi söker en person med universitetsexamen inom hållbar utveckling och/eller social-,samhälls-eller folkhälsovetenskap, eller liknande utbildning. Vi vill att du har en gedigen erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation, kanske med flera års arbete på en myndighet.

Då du kommer att vara ett ledningsstöd och jobba väldigt nära politiken så är viktigt att du är van att hantera remissärenden, ta fram understöd, handlingar och hantera utredningar. Då du kommer att göra detta till kommunledare så är processerfarenhet viktig i denna roll.

Vi tror att du behöver vara en mycket samarbetsvillig lagspelare, men också ambitiös och initiativrik, med ett genuint intresse för hållbarhet, välbefinnande, folkhälsa, rättvisalevnadsvillkor, demokrati och deltagande.

Vi söker en person som är strukturerad, kvalitetsmedveten och har en strategisk förmåga att se helheten. För oss innebär det förmågan att förstå olika perspektiv och att balansera dem för att uppnå kommunens mål och visioner.

Som strateg planerar du proaktivt och organiserar frågor och uppgifter. Förändring, utveckling och innovation är naturliga inslag i den här rollen.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad, då urval och intervjuer sker löpande.

Vänligen notera att din ansökan kommer att registreras även i kommunens eget rekryteringsverktyg och allra senast när rekryteringsprocessen är avslutad. Du kommer då få ett separat mail från systemet som bekräftelse.

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson Åsa Pettersson
Telefon 076-7247030
Email Mejla Åsa Pettersson
Område Haninge
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG
Sista ansökningsdag 11 feb 2023 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG: Specialister på fördomsfri rekrytering och bemanning TNG är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar vilket innebär att du söker jobb mer rättvist och fördomsfritt, vilket bidrar till en hållbar arbetsmarknad. TNG ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG Tech, TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/lediga-jobb Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Vill du jobba som konsult via oss? https://www.tng.se/jobba-som-konsult Vår hemsida: https://www.tng.se/