Hoppa till innehåll
Haninge kommun logotyp

Näringslivsutvecklare till Haninge kommun

Ansök nu
Haninge kommun vill stärka upp sitt team med ytterligare en Näringslivsutvecklare med fokus på arbetsmarknadsfrågor.

Brinner du för näringslivsfrågor och vill bidra till företagens utveckling i Haninge kommun? Har du god erfarenhet av näringslivs- och företagarfrågor och hur en kommun på bästa sätt kan samverka för att skapa bra förutsättningar för tillväxt? Då kan du vara den vi söker för rollen som Näringslivsutvecklare.

Ta chansen att bidra till kommunens utveckling!

Ditt anställningserbjudande

Näringslivsenheten arbetar med att skapa goda förutsättningar både för att befintligt näringsliv ska kunna växa och för att kommunen ska vara attraktiv för nya etableringar och investeringar. Fler arbetsplatser skapar en positiv utveckling av hela kommunen och i samverkan med andra förvaltningar, myndigheter och näringsliv kan kommunen utveckla arbetet för att fler invånare ska komma ut i studier eller arbete. Som Näringslivsutvecklare kommer du att ingå i ett team med hög kompetens och som idag består av fyra personer, alla lika engagerade i den lokala näringslivsutvecklingen och arbetar nära kommunens företagare.

Eftersom jobbet innebär mycket social kontakt med många olika typer av intressegrupper och verksamheter kommer du knyta många värdefulla kontakter med allt från kommunens företagare till personer inom kommun, region och olika typer av samarbetspartners och du kommer att vara en viktig aktör i kommunens arbete.

Haninge Kommun sitter i ljusa, trevliga kontorslokaler med närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast ca 20 minuter från Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Som Näringslivsutvecklare kommer du tillsammans med teamet bidra till att kommunens stöd och service till företagare utvecklas i enlighet med kommunens mål och bidra till att ge näringslivet förutsättningar att utvecklas. Rollen är väldigt utåtriktad och innebär mycket kontakt med näringslivet i Haninge för att bäst förstå möjligheter och utmaningar och kunna hitta lämpliga lösningar. Rollen har ett speciellt fokus på arbetsmarknadsfrågor för att på bästa sätt stötta företagen med nuvarande och framtida kompetensförsörjning.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar bland annat att:
  • ansvara för att realisera, uppdatera och följa upp handlingsplanen för kommunens arbetsmarknadsstrategi
  • identifiera näringslivets nuvarande och kommande kompetensbehov
  • aktivt omvärldsbevaka arbetsmarknadsområdet
  • samverka med kommunens olika förvaltningar med ansvarsområden inom arbetsmarknad, bl.a Arbetsmarknadscenter samt gymnasieskolan och yrkesutbildningar
  • samordna arbetet med kommunens tillväxtinitiativ
  • ansvara för olika samverkansforum med representanter från externa parter, tjänstepersoner och förtroendevalda
Värt att veta

Haninge är en av de största och snabbast växande kommunerna i Stockholm och är utsedd till en av åtta regionala stadskärnor i länet. Kommunen arbetar just nu med många spännande projekt som att utveckla Haninges stadskärna Handen-Vega, centrumomvandling i Jordbro, Västerhaninge och Tungelsta, liksom verksamhetsområdet Albyberg och ett hållbart villasamhälle i Norrby. Det finns ett stort intresse för att bygga och planlägga i kommunen - med ambitiösa planer på bostads- och stadsutveckling i många decennier framöver. Haninge är en attraktiv näringslivskommun och som regional stadskärna också en tillväxtnod för utvecklingen på Södertörn.

Tjänsten är på heltid och startar så snart rätt person kan vara på plats. Du rapporterar direkt till Näringslivschefen.

Våra förväntningar

Som Näringslivsutvecklare tror vi du har tidigare erfarenhet av arbete i utvecklingsprojekt på strategisk nivå och gärna med insikt inom politiskt styrda organisationer. Vi ser att du genom anställning eller på annat sätt har god förståelse kring hur processer ser ut inom kommunal eller regional sektor.

Du har en god kännedom och erfarenhet av arbetsmarknads- och kompetensförsörjningsfrågorna ur ett näringslivsperspektiv till exempel genom tidigare erfarenhet av HR, chefskap, företagande, anställd på myndighet eller att du på annat sätt mött liknande frågor.

Då du som Näringslivsutvecklare hela tiden ställs inför oväntade frågor, nya utmaningar och möten med människor behöver du vara en person som trivs med detta och tar dig an situationerna med nyfikenhet. Då stor vikt läggs vid personliga egenskaper vill vi att du är lösningsorienterad, initiativrik, att du får saker gjorda och brinner för att stötta våra fantastiska företagare i kommunen. Kommunikation på olika nivåer är en stor del av denna roll varför flytande svenska i tal och skrift är ett krav.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan.

Vänligen notera att din ansökan kommer att registreras även i kommunens eget rekryteringsverktyg och allra senast när rekryteringsprocessen är avslutad. Du kommer då få ett separat mail från systemet som bekräftelse.

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson
Hendrik Christiansson
Telefon
Email
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
20 juni 2023 (18 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

TNG: Specialister på fördomsfri rekrytering och bemanning TNG är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar vilket innebär att du söker jobb mer rättvist och fördomsfritt, vilket bidrar till en hållbar arbetsmarknad. TNG ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG Tech, TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/lediga-jobb Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Vill du jobba som konsult via oss? https://www.tng.se/jobba-som-konsult Vår hemsida: https://www.tng.se/

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare