Hoppa till innehåll
Haninge kommun logotyp

Controller till Haninge kommun

Vill du ansvara för controlling, arbeta nära chefer och vara en del av förvaltningsledningen? Haninge kommun söker en Controller!

Som controller hos oss på Haninge kommun, Stockholm, har du en viktig roll i att säkerställa kommunens ekonomiska stabilitet och hållbarhet. Du ansvarar för att analysera och rapportera det ekonomiska resultatet för en nämnd, samt att ge råd och stöd till budgetansvariga chefer om ekonomiska strategier och planer. Här har du chansen att göra en verklig skillnad i samhället och bidra till att forma en bättre framtid för invånarna i kommunen.

Ditt anställningserbjudande

Hos oss på Haninge kommun får du ett utvecklande och varierande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger och naturområde samt med goda kommunikationer endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, friskvårdsbidrag, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

Dina arbetsuppgifter

Som controller har du ett övergripande ansvar för ekonomisk uppföljning, analys och rapportering för din nämnd. Du har också en viktig sammanhållande, strategisk roll för förvaltningen som helhet då du ingår i förvaltningens ledningsgrupp.

I uppdraget som controller är dina arbetsuppgifter bland annat att:
  • Ansvara för att driva budget- och prognosarbete inom din nämnd.
  • Ansvara för uppföljning, analys och rapportering av det ekonomiska resultatet till förvaltningsdirektör, controllerchef och nämndpolitiker.
  • Vara delaktig i månads- och tertialbokslut.
  • Vara ett nära stöd till chefer i verksamheten och på ett pedagogiskt sätt förklara ekonomiska samband och resultat.
  • Vara en del i förvaltningens ledningsgrupp för att bidra i arbetet av strategiska frågor i ett ekonomiskt perspektiv.
  • Utveckla arbetet med att ta fram KPIer och nyckeltal för verksamheten.
Värt att veta

Du tillhör enheten Ekonomistrategisk planering och uppföljning som är en av fyra enheter inom ekonomiavdelningen, som arbetar med att tydliggöra de strategiska frågorna, samordna de kommungemensamma processerna samt vara ett ekonomistöd till förvaltningsledning, nämnd och budgetansvariga chefer. Controllergruppen är en del av enheten bestående av 12 trevliga medarbetare och ekonomiavdelningen består i sin helhet av totalt ca 40 medarbetare. Din del inom controllergruppen är att ansvara för ekonomistyrning mot en av nämnderna.

Våra förväntningar

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom ekonomi samt god erfarenhet av kvalificerat controllingarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom pedagogiskt ledarskap samt erfarenhet från kommunal ekonomi. Vidare har du mycket goda kunskaper i Excel, Officepaketet samt erfarenhet av arbete i budget- och prognosverktyg.

Som person är du analytisk och kommunikativ i både tal och skrift. Du har förmåga att på ett pedagogiskt och tydligt sätt förklara ekonomiska samband för chefer, förvaltningsledning och politiker. Du är ambitiös och initiativtagande då du kommer att ha en viktig roll i det strategiska arbetet inom förvaltningen. Eftersom du arbetar nära cheferna ser vi att du har lätt för att knyta sociala kontakter i yrkesmässiga sammanhang och skapa goda relationer.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad, då urval och intervjuer sker löpande.

Vänligen notera att din ansökan kommer att registreras även i kommunens eget rekryteringsverktyg och allra senast när rekryteringsprocessen är avslutad. Du kommer då få ett separat mail från systemet som bekräftelse.

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson
Rebecca Andersson
Telefon
Email
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
02 apr. 2023 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG: Specialister på fördomsfri rekrytering och bemanning TNG är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar vilket innebär att du söker jobb mer rättvist och fördomsfritt, vilket bidrar till en hållbar arbetsmarknad. TNG ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG Tech, TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/lediga-jobb Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Vill du jobba som konsult via oss? https://www.tng.se/jobba-som-konsult Vår hemsida: https://www.tng.se/

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare