Hoppa till innehåll
Ansök nu
Vill du arbeta på en stimulerande arbetsplats i skärgårdsmiljö där du och dina kollegor skapar de bästa förutsättningarna för Försvarsmaktens förband att öva och pröva sina färdigheter? Vi söker nu en kvinna eller man som vill jobba i vårt team.

Utö skjutfält ligger längst söderut i Stockholms skärgård och tillhör Stockholms Amfibieregemente. Här tar vi emot förband från hela Försvarsmakten som övar till land och till sjöss. Sektionen består av fem befattningar varav en är vakant efter att en av våra medarbetare gick i pension i somras. Vi är ett nära team med ISS (lokalvård) och Fortifikationsverket (FortV) samt Utö Värdshus. I och med att vi är lokaliserade på en ö utan landförbindelse krävs att vi är självgående och inte är rädda för att ta i där det behövs.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du stödjer förbanden innan, under och efter deras övningar. Det innebär bland annat fältarbeten, tillverkning av mål, underhåll av utrustning och förrådsuppföljning. Arbetet är mycket varierande och ingen dag är den andra lik. Besök av utländska förband förekommer. Det är ett omväxlande arbete i skärgårdsmiljö helt enkelt.

Krav
Kvalifikationer
  • B-körkort
  • C-körkort
  • Goda datorkunskaper inom Microsoft officepaketet
  • Aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av tunga fordon
  • Gymnasieutbildning med godkända betyg
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är handlingskraftig och inte är rädd för att ta i. Du ska ha förmåga att ta egna initiativ och kunna ta beslut och vara självgående. Viktig egenskap är sinne för ordning och reda. Att vara serviceinriktad är viktigt i våra möten med människor dagligen.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Erfarenhet av att hantera Försvarsmaktens redovisningssystem PRIO (SAP)
  • Militärt förarbevis tunga fordon, hjullastare, truck, grävlastare och grävmaskin
  • Tidigare militär bakgrund alternativt genomfört värnplikt eller militär grundutbildning
  • Ha arbetat med Försvarsmaktens materiel som vapen och övrig utrustning
  • Kunna kommunicera på engelska
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningen är tillsvidare. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Heltidstjänst med företrädesvis tjänstgöring dagtid 07-16. Helgtjänstgöring förekommer
Arbetsort: Utö
Befattningen är civil
Tillträdesdatum: snarast

Upplysningar om befattningen
Siw Svensson, chef Utö skjutfält, tel: 010-823 50 00 (vx)

Information om rekryteringsprocessen
Siw Svensson, Utö skjutfält, tel: 010-823 50 00 (vx)

Fackliga företrädare
OFR-O: Michael Jarkö
OFR/S: Björn Engren
SACO-S-FM: Fredrik Wilson
SEKO: Anders Rydberg

Fackliga företrädare nås via FM växel: 0505-451000

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-09-29. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Stockholms Amfibieregemente (Amf 1) verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Amf 1 har produktionsansvar för krigsförbandet 2.Amfibiebataljonen. Under 2023 kommer Amf 1 också få produktionsansvar för krigsförbandet 2.Marinbasbataljonen. Förbandet är baserat i Haninge (Berga). Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/sv/organisation/amfibieregementet

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare