Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Sektionschef till Grafisk Produktion

Ansök nu
Hos FMLOG Försörjning får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata. Du kommer arbeta på FMLOG Försörjning som anskaffar, lagerhåller, vidmakthåller och avvecklar förnödenheter åt Försvarsmakten. Logistiken ska vara effektiv och innebära en hög tillgänglighet för alla typer av förnödenheter runtom i hela Sverige, det innebär att produktion, planering och kundsupport också är viktiga delar i vårt arbete.

Kort om avdelningen

FMLOG Grafisk produktion har 39 medarbetare placerade i Österhaninge. Härifrån levererar vi Försvarsmaktens totala behov av grafiskt material. Allt från namnbrickor till fastighetsskyltar.

Grafisk produktion tillhör enheten Försörjning inom FMLOG. Enheten har cirka 380 medarbetare fördelade på ett 20-tal orter. Ledningen för enheten är lokaliserad till Arboga.

Befattningen erbjuder

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Våra medarbetare är viktiga för oss och här kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Du kommer att tillhöra avdelningen Grafisk Produktion som har till uppgift att skapa och mångfaldiga produkter inom digitaltryck, efterbehandling, profil-, present- samt heraldiska produkter. Vi jobbar även med grafisk formgivning och olika tjänster inom webb och blankettproduktion. Vår produktion täcker hela kedjan från idé till färdig produkt och vi värdesätter hög kvalitet och flexibilitet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som sektionschef kommer du att stödja avdelningschefen med den operativa verksamheten på avdelningen och representera sektionen vid behov. Du förväntas ha mycket god kännedom om sektionens verksamhet och kan stödja produktionen operativt vid behov. Utöver övergripande operativ stöttning och uppföljning kommer du att hantera vissa administrativa uppgifter inom ramen för sektionens ekonomi samt ansvara och driva vissa av sektionens projekt. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och bidrar där med dina kunskaper för att utveckla avdelningen och sektionen som helhet. Du deltar i övningsverksamhet och vid behov medverkar du i andraverksamheter och uppgifter inom avdelningen. Befattningen som sektionschef är en arbetsledande roll i nära anslutning till den producerande delen där planering, strukturering och uppföljning är viktiga arbetsuppgifter.

Kav

Kvalifikationer
 • Eftergymnasial utbildning med inriktning administration, projektledning, grafisk produktion, HR, eller liknande inriktning alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Några års erfarenhet som chef med personal och produktionsansvar
 • Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
 • B-körkort - manuell
Personliga egenskaper

Du är en serviceinriktad och självgående person som tycker om och har god förmåga att arbeta i grupp. Lojalitet och ansvarstagande gentemot såväl uppgift som kollegor är självklart för dig. Du har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter, god analytisk förmåga och planerar och strukturerar ditt arbete väl för att nå uppsatta mål inom angivna tidsramar. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Meriterande
 • Erfarenhet av affärssystem SAP
 • Kunskap om grafisk produktion
 • Kunskap inom CS-programvarorna
 • Erfarenhet av projektledning
 • Erfarenhet av ledning i en operativt krävande miljö
 • Kunskap om offentlig förvaltning och Försvarsmakten i allmänhet
 • Erfarenhet av, och kunskaper om Försvarsmakten
 • Erfarenhet av Haikom
 • Erfarenhet av produktionsplanering
ÖVRIGT

Anställningsform: en civil tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning

Sysselsättningsgrad: heltid

Tillträde: snarast enligt överenskommelse.

Arbetsort: Haninge, utan möjlighet till distansarbete.

Arbetsprov kan förekomma vid rekryteringen.

Förfrågningar om befattningen kan göras till Avdelningschef Peter Englund, 070-918 39 61 alternativt Sektionschef Kristina Skottheim, 070-147 03 84

Fackliga representanter

SACO Camilla Robertsson OFR/S Freddy Tullgren
OFR/o Therese Krabu
SEKO Monika Danielsson

Samtliga nås via växeln 08-788 75 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-01. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
01 juni 2023 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare