Hoppa till innehåll

Sektionschef till GA Haninge

Om Enheten FMTIS

Genomförandeenheten Mitt är en av fyra genomförandeenheter i Sverige. Enheten sträcker sig från Falun ner till Gotland med flertalet orter där emellan, bland annat Berga. På varje ort finns en genomförandeavdelning som hanterar drift och underhåll av försvarsmaktens ledningssystem, IT och tele.

Enheten har idag närmare tvåhundra anställda där ca trettiofem är anställda på Genomförandeavdelning Haninge (GA Haninge).

Om Tjänsten

FMTIS GA Haninge söker en ny sektionschef till sektion IT 1. Sektion IT 1 har en bred inriktning inom Nätverk, Server och Support. Sektionen består idag av ca 14 kompetenta ingenjörer och tekniker som har hand om Haninge garnisons lokala system och nät.

I och med personalansvar så förväntas man som sektionschef kunna hantera arbetsmiljöfrågor, rehabiliteringar, medarbetarsamtal och ständigt jobba för att utveckla arbetsgruppen. Vi tror på ett närvarande ledarskap där man alltid ska känna att man kan prata med sin chef.

Som chef för sektionen så kommer man utöver personalansvar även:
 • Stödja i tekniska frågor kopplat till Nätverk och serverplattformar
 • Leda och fördela produktionsarbetet
 • Leda och fördela arbete vid incidenter
 • Stödja projektledare i sina projekt
 • Vara del i avdelningens ledningsgrupp
På avdelningen finns det en avdelningschef och två andra sektionschefer som man har ett nära samarbete med, till allas hjälp har man även en logistikhandläggare.

Kvalifikationer

Eftergymnasial utbildning för tjänsten relevant område alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdig.
 • Kunskaper inom Nätverk och Server
 • Goda kunskaper inom Svenska och Engelska, både i tal och skrift
 • God analytisk förmåga
 • B-körkort
Meriterande
 • Erfarenhet av att jobba med IT-säkerhetsfrågor
 • Erfarenhet av personalansvar
 • Erfarenhet av arbetsmiljöarbete
 • Erfarenhet av försvarsmaktens IT-system
 • Erfarenhet av IT-säkerhetsfrågor
Personligt

Vi lägger stor vikt i personlig lämplighet och vi tror att du som söker denna tjänst är en väldigt engagerad och driven människa som har lätt till att ta kontakt och att service är något som kommer naturligt för dig. I ledningsgruppen tror vi på ett nära samarbete så vi ser gärna att du har en prestigelös inställning och trivs att arbeta i grupp. Vi tror även att du har ett intresse för att vidareutvecklas och utbildas internt för att alltid ligga i framkant när det gäller både ledarskap och IT.

Upplysningar

Om befattningen och arbetsplatsen samt rekryteringsfrågor:

Avdelningschef Roland Telin - 010-823 3000

Sektionschef Dennis Wallerström - 010-823 3000

Lokal HR: Sandra Assisi - 0171-15 70 00

Fackliga företrädare:

OFR/S Martin Sparr

SACO Mika Laitanen

SEKO Matz Felix

OFR/O Anders Wallinder

Samtliga företrädare nås via växel 0505-45 10 00
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
20 dec. 2023 (18 dagar kvar)
Område
Typ av anställning
http://www.forsvarsmakten.se/sv/

Fler jobb från samma arbetsgivare

Arboga
Transport & Logistik
Företagslogga
Upplands-Bro
Offentlig Förvaltning
Företagslogga

Liknande Jobb

Upplands-Bro
Data & IT
Företagslogga
Stockholms stad
Transport & Logistik
Företagslogga
Upplands-Bro
Data & IT
Företagslogga