Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

GSS/K till Bevakningskompaniet

Stockholms Amfibieregemente/ Bevakningskompaniet rekryterar IBSS-soldater

Befattningen erbjuder
Försvarsmakten växer och så gör även Stockholms amfibieregemente. I och med detta utökas också bevakningskompaniets uppgifter och verksamhetsområden. Därför behöver vi dig som vill vara med på resan där vi utökar bevakningskompaniets organisation. Här möts du av en utvecklande tjänst i skärgårdsmiljö. Som bevakningssoldat ingår du i en InsatsBeredd SkyddsStyrka (IBSS) som är baserad antingen på Muskö eller på Berga. Vi rekryterar för tillfället i förstahand till plutonen på Muskö.

Om enheten
Bevakningskompaniet, Stockholms amfibieregemente, IBSS-soldater.

Bevakningskompaniet är en del av garnisonsenheten på Stockholms amfibieregemente. Bevakningskompaniet bedriver bevaknings- och IBSS-tjänst inom Haninge Garnison samt Stockholms skärgård. Bevakningskompaniet är uppdelat på två plutoner, ena plutonen är baserad på Muskö och den andra plutonen är baserad på Berga. Bevakningskompaniets uppgift är att bemanna förbandets garnisonsvakter, skjutfältsvakter, yttre tjänst som insatsberedd skyddsstyrka, C transportskydd samt patrullering till land och sjöss. Soldaternas arbete präglas av stor rörlighet och bedrivs i huvudsak som passtjänst med koncentrerad arbetstid och deltjänstgöring med jour på arbetsplatsen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Bemanna förbandets garnisonsvakter, skjutfältsvakter, yttre tjänst som insatsberedd skyddsstyrka, C transportskydd samt patrullering till land och sjöss.

Rekryteringen riktar sig i förstahand till dig som genomfört grundläggande militär utbildning på Stockholms amfibieregemente eller annat förband. Samt rekryter under pågående grundutbildning vid Stockholms amfibieregemente och andra förband.

Krav
Kvalifikationer
Militär grundutbildning
Fysiska grundkrav motsvarande soldat i markstridstjänst, vilka kommer att testas i samband med urvalsprocessen.

Personliga egenskaper

Du ska vara ett gott föredöme och en aktiv företrädare av FM värdegrund och kunna företräda Marinen och Försvarsmakten på ett förtroendegivande sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
Genomfört militär grundutbildning på Stockholms Amfibieregemente

Körkort klass B

Militära förarbevis fordon LPtgb och båtar N8/9

Pistol 88 block A och B

Genomförd militär grundutbildning i närtid

Godkänd och/eller gällande skyddsvaktsutbildning

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Heltidstjänstgöring/kontinuerlig tjänstgöring, 6 månaders provanställning, uppsägningstid 1-2 månader.

Anställning som GSS/K (Avtal om tidsbegränsade anställningar med kontinuerlig tjänstgöring för gruppbefäl, soldater och sjömän inom Försvarsmakten)
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid
Arbetsort: Stockholms amfibieregemente, i förstahand Muskö i andra hand Berga.
Lön: Enligt avtal. Inplaceringslön 22000kr

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Kandidaturval sker med start från vecka 17.

Lördag och söndag vecka 21 kommer intervjuer och fys-tester att genomföras på Berga.

För upplysningar om befattningen samt för information om rekryteringsprocessen kontakta:
Kn Sonya Fagerlund, chef bevakningskompaniet.

Kontakt sker via mejl till amf1-bevkomp@mil.se.

Fackliga företrädare:
OFR-O: Michael Jarkö

OFR-S: Björn Engren

SEKO: Anders Rydberg

SAKO-S: Fredrik Wilson

Samtliga fackliga företrädare kan nås visa FM växel: 010-823 30 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-24. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Stockholms Amfibieregemente (Amf 1) verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Amf 1 har produktionsansvar för krigsförbandet 2.Amfibiebataljonen. Under 2023 kommer Amf 1 också få produktionsansvar för krigsförbandet 2.Marinbasbataljonen. Förbandet är baserat i Haninge (Berga). Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/sv/organisation/amfibieregementet

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
24 apr. 2023 (25 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare