Hoppa till innehåll
Ansök nu
Befattningen erbjuder

Som drifttekniker kommer du sköta drift och underhåll av våra vårdanläggningar samt stötta garnisonens brukare inom fordonstjänsten, avseende förbrukningsmateriel och särskild tillsyn. Vidare erbjuder befattningen goda möjligheter att utveckla processer samt rutiner rörande underhållsflödet inom garnisonen.

Rekryterande enhet

Logistikenheten Berga är en fristående enhet under chefen för Haninge garnison. Logistikenheten består idag av en stabsfunktion kallat Logistikberedning, en Försörjningsavdelning och en Teknisk avdelning. Övergripande ansvar och uppgifter för Logistikenheten är planering, genomförande och uppföljning av logistik- och stödverksamhet samt teknisk driftstyrning av materielunderhåll. Detta till stöd för krigsförbanden ingående i Haninge garnison.

Tekniska avdelningen består av ledning, tekniker med specialkunskaper (TSS) samt tekniska kundmottagare (TKM). TKM är hänvisningen för alla förband på garnisonen avseende avhjälpande och förebyggande underhåll av materiel.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Genomföra mottagnings- och utlämningskontroll av fordon
 • Stödja med fordonstransporter till och från verkstäderna
 • Lageransvar över förbrukningsmateriel för fordon
 • Samverka med garnisonslagret gällande reservdelsbeställningar
 • Stödja fordonsbrukare på garnisonen vid daglig och särskild tillsyn
 • Sköta om drift och underhåll av våra vårdanläggningar där Försvarsmaktens fordon tvättas och vårdas
KRAV
Kvalifikationer
 • Gymnasial Fordonsteknik alt motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Tidigare erfarenhet av mekaniskt underhållsarbete
 • Datorvana med kunskaper i Word och Excel
 • B-körkort (manuell växellåda)
Personliga egenskaper

Du är kvalitetsmedveten, arbetar bra självständigt likväl i grupp. Som drifttekniker är du strukturerad, beslutsam samt gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Vidare är du lugn i ditt sätt, flexibel och kan med lätthet ställa om ditt fokus och anpassa dig i en föränderlig miljö. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Erfarenhet av arbete med Försvarsmaktens materiel och fordon
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens stödsystem såsom PRIO och LIFT
 • Erfarenhet av verkstadsdrift och materielunderhåll
 • Erfarenhet av underhåll på fordon
 • Truckkort
Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning, med sex månaders provanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Amf1 Haninge Berga

Befattningen tillträds efter godkänd registerkontroll.

Befattningen: Civil

Tillträde enligt ök

Information om tjänsten lämnas av

Vladimir Stanevich
073-447 51 37

Fackliga företrädare

OFR-O: Michael Jarkö
OFR-S: Björn Engren
SEKO: Anders Rydberg
SACO-S: Fredrik Wilson

Samtliga fackliga företrädare kan nås via FM växel 010-823 30 00

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-05-31. Din ansökan skall innehålla CV samt personligt brev, där du förklarar varför du är lämplig för befattningen.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Stockholms Amfibieregemente (Amf 1) verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Amf 1 har produktionsansvar för krigsförbandet 2.Amfibiebataljonen. Under 2023 kommer Amf 1 också få produktionsansvar för krigsförbandet 2.Marinbasbataljonen. Förbandet är baserat i Haninge (Berga). Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/sv/organisation/amfibieregementet

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
31 maj 2023 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare