Hoppa till innehåll
Andara Professionals logotyp

HR-chef till ICA Maxi Haninge

Ansök nu
Till ICA Maxi Haninge söker vi en drivande och kommunikativ HR-chef. Som HR-chef ansvarar du för att driva och förvalta både det strategiska och det operativa HR arbetet i butiken. Du kommer att fokusera på att stötta och coacha medarbetare och ledare i alla personalrelaterade frågor såsom organisationsutveckling, rekrytering, arbetsrätt, rehabilitering och kompetensutveckling.

ICA Maxi Haninge är en av Sveriges största livsmedelsbutiker med ca 275 anställda. Butiken har ett eget bageri, en av Stockholms finaste fiskdiskar, en stor delikatessdisk och egen restaurang. ICA Maxi Haninge brinner inte bara för mat, butiken satsar stort på socialt engagemang både på lokal och nationell nivå. Butiken är stolta över sitt miljöarbete och är certifierade av flera starka aktörer inom miljö och hållbarhet.

ICA Maxi Haninge återinvesterar i butiken och i sin personal för att både kunna möta kundernas förväntningar och för att vara en av de bästa arbetsgivarna i Stockholm.

Dina kommande arbetsuppgifter

Som HR-chef kommer du att arbeta med varierande arbetsuppgifter och fungera som stöd till butikens ledare och medarbetare. Du ska hjälpa och vägleda i alla HR- och personalrelaterade frågor, högt som lågt. Du ansvarar för att tillsammans med VD och ledningsgrupp skapa samt utveckla värderingar, kultur och personalpolicys.

I ansvarsområdet ingår bland annat följande arbetsuppgifter:
 • Kompetensförsörjning, utbildningsplan och kompetensutveckling
 • Organisationsutveckling och befattningsbeskrivningar
 • Bemanningsprocessen, intern och extern rekrytering, praktik, introduktion och återväxtplan
 • Övergripande schemaläggning i samråd med avdelningscheferna
 • Arbetsrätt, fackliga relationer och förhandlingar
 • Arbetsmiljö, sjukfrånvaro och rehabilitering
 • Lönepolicy, belöningssystem och lönekartläggning
 • Medarbetarundersökning och medarbetarsamtal
 • Friskvård och företagshälsovård
 • Intern information och kommunikation gällande personalfrågor
 • Personalhandbok, kläder och personaladministration
 • Chefsstöd och coachning
 • Rapportering och nyckeltalsuppföljning
Du rapporterar till butikens VD och ingår i butikens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Du bör ha minst 5 års erfarenhet av kvalificerat HR arbete och en bred förståelse för HR och arbetsrätt. Du bör vidare ha relevant akademisk utbildning inom HR eller personaladministration. Du har erfarenhet av att själv leda personal. Det är meriterande om du har vana att arbeta i butik eller inom retail med ett starkt varumärke och tydligt hållbarhets- och miljöfokus.

Vem är du?

Vi söker efter en lösningsorienterad och resultatfokuserad person som är kommunikativ och handlingskraftig. Du har god samarbetsförmåga samtidigt som du arbetar bra självständigt. Du driver och följer upp ditt ansvarsområde på ett konsekvent och strukturerat sätt. För att trivas med arbetsuppgifterna och i butiken är det viktigt att vara lyhörd och inkluderande.

Du är vidare utvecklingsorienterad och förändringsbenägen. Du tycker om att arbeta nära och vara delaktig i verksamheten. Du har ett engagerat, närvarande och motiverande ledarskap som uppmuntrar till delaktighet. Vi söker efter en trygg och tydlig ledare med starkt driv att leda och koordinera både butiken organisation och ditt eget team.

Att jobba på ICA Maxi Haninge

ICA Maxi Haninge är en stormarknad belägen 3 mil söder om Stockholm. Butiken ligger på en stor handelsplats med grannar som Apoteket Hjärtat, Systembolaget, Biltema och Synsam. ICA Maxi Haninge säljer både livsmedel och specialvaror (till exempel kläder, husgeråd och trädgårdsredskap). Butiken har cirka 275 anställda.

ICA Maxi Haninges vision är "Vi gör det omöjliga". Butiken ska vara en av Sveriges bästa butiker med fokus på kundnytta och kundnöjdhet. Butiken ska ha skickliga och engagerade medarbetare som känner starkt gemenskap. Butikens samhällsengagemang ska göra skillnad och medarbetarna och kunderna ska vara stolta över dessa insatser.

Mer om tjänsten
 • Direktrekrytering
 • Tillsättning: enligt överenskommelse
 • Omfattning: heltid
 • Placering: Haninge
Andara ansvarar för hela rekryteringsprocessen. Vid frågor, kontakta vår rekryteringsansvariga Linda Gadd på linda.gadd@andaragroup.se. Bifoga ditt CV och personligt brev så hör vi av oss så fort vi kan. Urval kommer att ske löpande.

För att vi på bästa sätt ska kunna matcha din kompetens med våra uppdrag kan vi inte ta emot din ansökan på mejl. Vi ber dig därför registrera ditt CV i vår kandidatbank.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson
Linda Gadd
Telefon
Email
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
06 juni 2023 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare