Anläggningschef

Anläggningschef

Anläggningschef

Vattenfall Heat är en europeisk leverantör av värme, el, kyla och ånga, vars verksamhet är central i Vattenfalls arbete med att möjliggöra ett fossilfritt liv inom en generation. Vi är drygt fyra tusen anställda som levererar fjärrvärme, fjärrkyla och ånga i fyra länder med vårt svenska huvudkontor i Solna. I Sverige levererar vi fjärrvärme, fjärrkyla och ånga till industrier, kommunal verksamhet, fastighetsägare och villakunder i femton kommuner. Vi söker nu anläggningschef till vårt anläggningsområde Jordbro.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Anläggningschef för Vattenfall Värme i Jordbro
 • Som Anläggningschef är du ansvarig för leverans av fjärrvärme och el ut på våra nät i Haninge, Tyresö, Nacka (Fisksätra) och Värmdö (Gustavsberg). Till din hjälp har du en drift- och en underhållsgrupp samt gemensamma stödjande enheter för bränsleförsörjning, projekt, anläggningsutveckling med mera.
 • Du kommer att ingå i ledningsgruppen för Generation inom Värme Sverige och tillsammans med övriga ansvariga anläggningschefer utveckla produktionsverksamheten.
 • Övergripande personalansvar för ca 30 personer, 2 rapporterande chefer och en lokal ledningsgrupp.
 • Ansvara för arbetssätt som ger förutsättningar för person- och anläggningssäkerhet med utgångspunkten att ingen skall skada sig på arbetet.
 • Säkerställa att verksamheten följer lagar och regler inom miljö, hälsa och säkerhet.
 • Ansvara för årlig och långsiktig budget samt ekonomisk uppföljning.

Dina kompetenser och erfarenheter
 • Relevant akademisk examen eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Minst 5 års dokumenterad erfarenhet som chef och ledare i en stor organisation
 • Yrkeserfarenhet från verksamhet inom energi- eller processindustri
 • Erfarenhet av att agera förändringsledare
 • God kommunikatör
 • Flytande svenska och engelska i såväl tal som skrift

Vi söker dig som har

För att trivas i rollen är du driven, relationsbyggande, kommunikativ och har förmågan att förändringsleda för att anpassa verksamheten till nya möjligheter.

Som chef på Vattenfall värme är du ambassadör för vår vision, upplevelseprinciper och mål.

Genom ditt ledarskap och genom goda relationer till dina medarbetare skapar du förutsättningar för medarbetare att utvecklas och känna engagemang, delaktighet och ansvarstagande. Genom att ta tillvara dina medarbetares olika kompetenser och tydliggöra mål och förväntningar bidrar du till en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv.

Vidare vet du vad det innebär att ha ett resultatansvar och är bekväm med ekonomiuppföljning och nyckeltal. Vi tror att du är en passionerad och målinriktad ledare som vill skapa resultat genom att utveckla dina medarbetare och tillsammans skapa en effektiv organisation. Rollen innebär att skapa förutsättningar för en säker och kostnadseffektiv verksamhet med höga krav på person- och leveranssäkerhet, vilket gör processer, målstyrning och ständiga förbättringar till viktiga nyckelbegrepp. Anläggningschef är en nyckelroll på Värme, vilket ställer krav på samarbete över gränser och en hög administrativ förmåga.

Placeringsort: Haninge. Det förekommer resor i tjänsten till våra övriga anläggningar i Sverige

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Henrik Holm 070-2278313. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Adrian Malmberg, adrian.malmberg@vattenfall.com

Fackliga representanter är Kalle Almqvist, Akademikerna, Kjell Karlsson, Ledarna, Göran H. Jansson, SEKO och Patrik Nenzén, Unionen och du når samtliga via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev, senast den 3 juni 2022.

Vi tar inte emot ansökningar via mail. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi ett omväxlande arbete med många kontaktytor. Du kommer att ingå i ett engagerat och motiverat team som står inför spännande utmaningar. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid och vi erbjuder attraktiva personalförmåner.
Mer info
Område Haninge
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 3 juni 2022 (9 dagar kvar)