Kemist till Laboratorium i Jordbro

Kemist till Laboratorium i Jordbro

Till vår laboratorium i Jordbro söker vi nu en Kemist.

Om rollen

Laboratoriet utför kemisk kvalitetskontroll på Systembolagets produkter. Vi säkerställer kvalitén på våra artiklars hela livscykel. Vi granskar mot offertkrav och gällande lagstiftning. Vi utför även analyser åt externa kunder som till exempel leverantörer och producenter.

Laboratoriet är ackrediterat enligt SS EN ISO/IEC 17025:2018.

En kemist hos oss bidrar också med att svara på kundfrågor och att bistå vår organisation med specialistkompetens inom kemiområdet. Hos oss har en kemist både metod
  • och instrumentansvar.
Om dig

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta på ett ackrediterat laboratorium. Då vi är ett litet laboratorium är det viktigt att du är mångsidig. Vi ser att du har erfarenhet av analysmetoder som t.ex. HPLC, GC-MS, FTIR, NIR, ELISA och destillation. Du trivs med att jobba med ständiga förbättringar och att arbeta med att utveckla arbetssätt, metoder och rutiner. Som person är du en utpräglad lagspelare samt har förmågan att arbeta självständigt. Du tycker om att skapa goda relationer och har ett öppet förhållningssätt till alla du möter. Du vet att du i din roll är hela Systembolagets ansikte utåt.

Du har kemiutbildning på högskolenivå eller motsvarande, gärna med inriktning analytisk kemi eller livsmedelskemi. God IT-vana då vi jobbar med Office-365 programmen samt vårt LIMS LabVantage om alkoholhaltiga drycker och deras alkoholfria alternativ är meriterande.

Om din utveckling hos oss
Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett gediget introduktionsprogram. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter för att du ska lära dig mer och mer. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan, och utvecklingssamtal genomförs årligen.

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta laboratoriechef Christian Eriksson, på telefonnummer 08-503 307 46.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Registrera gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 20 november 2019. Urvalet sker löpande och intervjuer kan påbörjas innan ansökningstidens slut. Vi tar inte emot ansökningar via mail eller brev.
Mer info
Kontaktperson Christian Eriksson
Telefon 08-503 307 46
Område Haninge
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.systembolaget.se
Sista ansökningsdag 20 nov 2019 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Systembolaget finns till för att alkoholproblemen i Sverige ska vara så små som möjligt. Om starköl, vin och sprit såldes i vanliga affärer skulle alkoholkonsumtionen vara nästan 40 procent högre, beräknar forskarna.

Men Systembolaget kommer bara finnas kvar så länge folk vill. Så vår utmaning är att göra allt vi kan för att kunderna ska bli nöjdare och nöjdare – utan att öka försäljningen. Det är ingen lätt utmaning, men både rolig och meningsfull.

Avdelningen Sortiment, Inköp & Varuförsörjning arbetar för att våra kunder ska få ett sortimentserbjudande i världsklass. Laboratoriet tillhör enheten Produktkvalitet.