På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats.

Vad du blir en del av

Kockums, ett affärsområde inom Saab, representerar spetskompetens i världsklass inom det örlogsmarina segmentet - både över och under vattenytan. Vi konstruerar, bygger och vidmakthåller ubåtar och örlogsfartyg baserade på avancerad smygteknik.

Ett sammansvetsat gäng som gör allt för att Marinens fartyg skall vara tillgängliga och körklara. Här löser vi problem som uppstår tillsammans och det är vår gemensamma kompetens som gör att vi kan utföra arbetet. Vill du utvecklas med oss?

Din framtida utmaning

Som motortekniker kommer du vara med och se till så att marinens ytfartyg och ubåtar är i bästa möjliga klass. Arbetet innefattar felsökning och underhåll av farkost med högteknisk nivå och komplexitet varför det ställs höga krav på dig.
Du kommer underhålla och reparera allt från dieselmotorer med effekter upp till 2600kw till elsystem och hydraulsystem. Du är en problemlösare som älskar att arbeta med teknik. På Muskö finns möjlighet att utveckla dina tekniska kunskaper då du kommer arbeta med kollegor som har hög kompetens. Jobbet är varierande eftersom det handlar om olika fartyg med olika komplexitet och ålder. Vill du utveckla dig själv och arbeta i en spännande miljö?

Den du är idag

Glad och positiv kille/tjej som är ordningsam och har ett brinnande intresse för teknik i allmänhet och motorer i synnerhet. Du måste vara ansvarstagande, ordningsam och strukturerad. Du är en person som ser problemlösning som en väg till personlig utveckling och inte som ett hinder. Du har utbildning som motorman, teknisk utbildning eller motsvarande erfarenhet förvärvad på annat vis.

Samarbete är viktigt men också förmågan att kunna jobba självständigt. Vidare så är ordning och reda en självklarhet för dig, inte bara i verkstaden utan också i din hantering av administrativa göromål, tex. arbetsorders eller servicerapporter m.m.

Du kan uttrycka dig i tal och skrift på svenska och på engelska samt innehar minst B-körkort.

Tjänsten omfattas av svensk försvarssekretess vilket innebär att du måste bli godkänd på en säkerhetskontroll gjord av myndighet.

Om Saab

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.
Mer info
Kontaktperson Oscar Thor Anderberg
Telefon 0455-325363
Område Haninge
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 feb 2020 (40 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi på Skill jobbar med både kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering, bemanning och utbildning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.