Boendestödjare till Äppelgården och Solvändans gruppbostäder i Tungelsta

Boendestödjare till Äppelgården och Solvändans gruppbostäder i Tungelsta

Nu söker vi 2 st boendestödjare till teamet på Äppelgården 1 och 1 st boendestödjare till vårt team på Solvändan Vi erbjuder utbildning och ett utvecklande jobb där du är med och gör skillnad! Tjänsterna är deltidstjänster fördelade på 2 st 85% samt 1 st 60%.

Om enheterna
Båda verksamheterna är belägna i Tungelsta, Haninge. De drivs på entreprenad för Haninge kommun sedan 2009.

Äppelgården 1: På gruppbostaden bor fyra personer som tillhör LSS, personkrets 1. De personer som bor på gruppbostaden är män i åldrarna 28 till 67 år. Tre av personerna har integrerad daglig verksamhet med schemalagda aktiviteter varje dag. Till huset hör trädgård med stor uteplats och stora gräsytor samt ett hus för daglig verksamhet med olika aktivitetsrum. Finns också en minibuss för att kunna genomföra aktiviteterna varför det är viktigt att ha körkort.

Gruppbostäderna ligger med naturen inpå knuten och det är nära till promenadvägar, skog och hästhagar.

Solvändan är en gruppbostad för vuxna enligt LSS personkrets 1. I gruppbostaden bor sex personer, de boende har egna lägenheter med tillgång till egen uteplats och närhet till gemensamhetsutrymme. Alla boende har alla olika förutsättningar och de flesta behöver mycket hjälp och stöd.

Till huset hör trädgård med stor uteplats och stora gräsytor.

Till Tungelsta är det enkelt att ta sig såväl med bil som med buss eller tåg men då verksamheterna ligger lite lantligt är det en fördel med bil.

Om rollen
I rollen som boendestödjare utgår du från de boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Tillsammans med övriga medarbetare arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera den boende till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid. I dina uppgifter ingår även att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner. Arbetstiden är förlagd dagtid, kvällstid samt ca varannan helg.

Du har en gruppledare eller gruppchef nära dig som delar av sin tid arbetar i verksamheten. Det kan även vara en framtida karriärmöjlighet för dig.

Din erfarenhet och kunskap
Du som söker har gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller annan likvärdig utbildning. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift, god datorvana och erfarenhet av dokumentation. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med målgruppen. I övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Du har en positiv grundsyn, ett starkt engagemang för människor och är ansvarstagande. Du trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor och har alltid våra brukares bästa som utgångspunkt i allt du gör.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:
  • Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida [OBS Tas bort om du söker timanställda] samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
  • Förmånsportal med rabatter och erbjudanden
  • Ledarskapsutbildade chefer nära dig
  • En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
  • Karriär- och utvecklingsmöjligheter
  • Friskvårdsbidrag och skobidrag
  • Kollektivavtal
Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2022-12-09
För mer information kontakta: Jenny Stenberg tel: 0733271843 mail: jenny.stenberg@nytida.se
Facklig kontakt: Kommunal, www.kommunal.se

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande. Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här.

När du söker arbete hos oss på Nytida kommer du att få besvara en obligatorisk fråga vid ansökan om du kan uppvisa vaccinationsbevis vid en eventuell intervju? Undantaget är om du kan visa intyg som styrker att du ej kan vaccinera dig på grund av medicinska skäl och du behöver då ta med sig ett sådant intyg till intervjun.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se
Mer info
Kontaktperson Nytida AB
Telefon 08 578 700 00
Område Haninge
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Deltid
Sista ansökningsdag 11 dec 2022 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nytida provides support for children, young people and adults with lifelong disabilities and psychosocial problems. We offer residential care, day-care activities and individual, family and school support from approximately 400 units throughout Sweden. We aim to be the quality leader in all that we do and our vision is to make the world a better place, one person at a time. Our employees ensure quality of life and safety for every care receiver. Nytida is part of the Ambea group of companies. nytida.se