3 Stödpedagoger till LSS gruppbostäder i Haninge

3 Stödpedagoger till LSS gruppbostäder i Haninge

Vi söker nu tre engagerade stödpedagoger med relevant utbildning för målgruppen. Varje stödpedagog kommer att ansvara för arbetet på två enheter, Enheterna finns i Västerhaninge och Tungelsta.

Ditt uppdrag

I ditt uppdrag som stödpedagog kommer du att ge stöd, vägleda och inspirera dina kollegor i utvecklingen av det pedagogiska arbetet på enheten. Du kommer att ansvara för implementering av gemensamma metoder och pedagogik. Då arbetet skall planeras, dokumenteras och följas upp är det viktigt att du dokumenterar väl i verksamhetssystemet. Som stöd i ditt uppdrag kommer du att regelbundet träffa regionens ramverkscoach samt nätverksträffar med övriga stödpedagoger.

I rollen som stödpedagog ingår även att utifrån individuella genomförandeplaner stödja och vägleda den enskilde med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation. Detta arbete utgår från den enskildes behov och önskemål och stödjer den enskilde till delaktighet och självbestämmande utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt.

En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera den enskilde till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid.

Du arbetar skift, vilket innebär dag, kväll och helger på schema.

Dina kvalifikationer

Du ska ha minst 60 högskolepoäng eller 200 yrkeshögskolepoäng inom, för enheten, relevant utbildningsområde. Du ska vara bekväm och van att arbeta med personer som är i stort behov av kontinuitet, struktur och omvårdnad. Ett krav är att du ska ha arbetat mot målgruppen i minst tre sammanhängande år.

Du bör ha kunskap inom utvecklingsstörning, autismspektrumtillstånd och psykisk ohälsa. Du ska ha dokumenterande kunskaper i tydliggörande pedagogik, alternativ och kompletterande kommunikation samt lågaffektivt bemötande.

Teamarbete är viktigt kring personer med de största behoven och du kommer att ingå i ett sammanhang där det ställs höga krav på samarbetsförmåga. Därför ska du som söker ha mycket god samarbetsförmåga och vara trygg i dig själv. Du ska ha lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer med de enskilda, anhöriga, medarbetare, habilitering, företrädare, dagliga verksamheter och övriga nätverk. Du som söker ska vara strukturerad och ansvarstagande. Du tar egna initiativ och tycker om att arbeta för utveckling. Du bör vara målmedveten. Stor vikt läggs på personlig lämplighet. Du behärskar svenska väl i både tal och skrift

Nytida

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:
  • Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
  • Förmånsportal med rabatter och förmåner
  • Coachande och stöttande chefer nära dig
  • En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
I rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och vill att du lever våra värderingar:

Respekt - Alla har rätt till ett värdigt liv med såväl fysiskt, psykiskt som socialt välbefinnande.
Ansvar - Vi har medarbetare som vågar och vill och chefer som lyssnar och leder.
Enkelhet - Det är enkelt att påverka och att vara medarbetare eller att bo och vistas hos oss.
Kunskap - Vi reflekterar, lär av varandra och tar tillvara allas kompetens.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här.


Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning (ändra vid behov)
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: Enligt överenskommelse

För mer information kontakta: Lena Lundin 0733-271858 eller Jenny Stenberg 0733-271843
Facklig kontakt:
Vision, Magnus Sällström, Mobil: 076-6217721 Mail: vision@ambea.se
Kommunal 010-442 90 32


Ansökan

Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se
Mer info
Område Haninge
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 sept 2019 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Våra 8 500 medarbetare stärker individen i att leva ett självständigt liv. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. Läs mer på nytida.se