Näringslivsutvecklare till Haninge kommun

Näringslivsutvecklare till Haninge kommun

Haninge kommun vill stärka upp sitt team med ytterligare en Näringslivsutvecklare. Ta chansen att bidra till kommunens utveckling!

Brinner du för näringslivsfrågor? Vill du vara den viktiga länken mellan företagarna och kommunen? Haninge kommun söker nu en Näringslivsutvecklare för att utöka teamet inom stöd och service. Nu har du chansen att vara med på Haninges utvecklingsresa.

Haninge är en av de största och snabbast växande kommunerna i Stockholm och är utsedd till en av åtta regionala stadskärnor i länet. Haninge är en attraktiv näringslivskommun och som regional stadskärna också en tillväxtnod för utvecklingen på Södertörn. Kom och ta chansen till att göra skillnad.

Ditt anställningserbjudande

Näringslivsenheten arbetar med att skapa goda förutsättningar både för att befintligt näringsliv ska kunna växa och för att kommunen ska vara attraktiv för nya etableringar och investeringar. Andra ansvarsområden som de har är arbetsmarknadsfrågor och att skapa förutsättningar för ett blomstrande näringsliv i stadsutvecklingen. De har ett högt engagemang och drivs av höga politiska ambitioner inom deras område.

På Näringslivsenheten arbetar idag fyra personer som är engagerade i den lokala näringslivsutvecklingen och som gärna arbetar nära företagarna i kommunen. Uppdraget innebär ett nära samarbete med andra enheter, avdelningar och funktioner inom kommunen samt med externa aktörer. Samverkan med externa aktörer är ett av deras viktigaste verktyg.

Du utgår från ett strategiskt läge i Haninge. 20 minuter söder om stan, mittemellan Södermalm och nya Norvik Hamn med närhet till pendeltågsstation.

Dina arbetsuppgifter

Som näringslivsutvecklare kommer du tillsammans med näringslivsenheten bidra till att kommunens service och stöd till företagare utvecklas i enlighet med kommunens mål. I rollen ingår att följa upp och utvärdera aktuella företagsregister, skapa nyhetsbrev och administrera andra löpande informationsutskick till företagare.

I rollen ingår det att samordna och administrera företagsbesök och företagsträffar, så som olika frukostmöten och informationsträffar, både digitala och fysiska. Vidare ingår det att arbeta i olika förvaltningsövergripande projekt och tillsammans med en projektledare bidra till utvecklingen av näringslivsenhetens stöd och service till företagare. Du arbetar efter en daglig prioritering och planering som görs i samverkan med näringslivsenheten.

Värt att veta

Haninge är en av de största och snabbast växande kommunerna i Stockholm och är utsedd till en av åtta regionala stadskärnor i länet. Kommunen arbetar just nu med många spännande projekt som att utveckla Haninges stadskärna Handen-Vega, centrumomvandling i Jordbro, Västerhaninge och Tungelsta, liksom verksamhetsområdet Albyberg och ett hållbart villasamhälle i Norrby. Det finns ett stort intresse för att bygga och planlägga i kommunen - med ambitiösa planer på bostads- och stadsutveckling i många decennier framöver. Haninge är en attraktiv näringslivskommun och som regional stadskärna också en tillväxtnod för utvecklingen på Södertörn.

Våra förväntningar

Vi tror att du som söker har erfarenhet av:
  • samordnande roll kopplat till försäljning, marknadsföring/kommunikation och/eller stöd/service till kunder och/eller intressenter.
  • platsutveckling med särskilt fokus på offentliga platser
  • arbete i politiskt styrd organisation, gärna i direkt relation till förtroendevalda
För att du ska lyckas i rollen behöver du vara:
  • kundorienterad & serviceinriktad - lyhörd inför kundbehov och fokus på kundupplevelse
  • snabb & möjlighetsorienterad - kan hantera ett högt tempo utan att tumma på kvalitén samt söker och föreslår olika sätt att genomföra saker
  • relationsbyggare - god förmåga att arbeta i grupp och att skapa goda, tillitsfulla och trygga relationer
  • lösningsorienterad - fast besluten att lyckas, komma framåt och nå resultat
Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan.

Vänligen notera att din ansökan kommer att registreras även i kommunens eget rekryteringsverktyg och allra senast när rekryteringsprocessen är avslutad. Du kommer då få ett separat mail från systemet som bekräftelse.

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson Hendrik Christiansson
Telefon 070-9378702
Email Mejla Hendrik Christiansson
Område Haninge
Yrkesroll Organisation & ledning, Affärsutvecklare, Projektledare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG
Sista ansökningsdag 14 dec 2022 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG: Specialister på fördomsfri rekrytering och bemanning TNG är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar vilket innebär att du söker jobb mer rättvist och fördomsfritt, vilket bidrar till en hållbar arbetsmarknad. TNG ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG Tech, TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/lediga-jobb Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Vill du jobba som konsult via oss? https://www.tng.se/jobba-som-konsult Vår hemsida: https://www.tng.se/